Pereiti į pagrindinį turinį

Benamiams gyvūnams – šventė ir palaiminimas

2008-10-06 09:00
Benamiams gyvūnams – šventė ir palaiminimas
Benamiams gyvūnams – šventė ir palaiminimas / Aleksandros Armoškaitės nuotr.

Minėdami pasaulinę Gyvūnų dieną sostinės gyventojai dėmesiu ir meile apgaubė ne tik savo augintinius. Keletas vilniečių benamiams keturkojams suteikė namus.

Vilniečiai aukojo dosniai

Šeštadienį Vilniuje, prie Baltojo tilto, pirmą kartą surengta šventė benamiams gyvūnams. Pagrindinis jos tikslas – surasti keturkojams šeimininkus. "Pifas.lt" savanorė Eimantė Butkutė džiaugėsi, kad tokių atsirado nemažai.

"Šiandien padovanojome ir kačiukų, ir šuniukų", – džiaugėsi mergina. Rankose laikydama mišrios veislės šuniukus ji vylėsi, kad norinčių juos priglausti netrukus atsiras dar daugiau.

Savanorė geru žodžiu minėjo ir tuos, kurie nors ir nesiryžta priimti benamių į savo namus, tačiau pasirūpina jų maistu. Nemažai vilniečių į įmonę "Pifas.lt" atveža ir ėdalo, ir keturkojams skirtų žaislų. "Matote, pinigų benamiams žmonės aukoja ir šiandien", – ranka į pilną dėžutę monetų rodė E.Butkutė.

Varžybų laimėtoja – mišrūnė

Per šventę benamiai ir šeimininkus turintys keturkojai rungėsi varžybose. Greičiausiai ir geriausiai įveikę kliūtis gyvūnai sulaukė organizatorių dovanų. Varžybų nugalėtoja – vilkšunio ir lietuvių skaliko mišrūnė Era. Jos šeimininkei Reginai įteiktas sertifikatas.
"Era labai žaisminga ir draugiška", – apie augintinę pasakojo Regina. Jos namuose gyvena ne tik šuo, bet ir du katinai. "Jie geriausi Eros draugai", – tikino moteris.

Per varžybas daugelį nustebino šeimininkų neturinti, tačiau labai atkakli ir protinga kalaitė Mirta. Visas kliūtis ji įveikė antra. E.Butkutė neabejojo, jog ši keturkojė šeimininką greitai suras. "Jūs tik pažiūrėkite, kaip ji akimis ieško draugų", – kalaitę glostė mergina.
Pasibaigus varžyboms šventės dalyviai skirstytis neskubėjo. Kaip reikėtų gyvūnus apsaugoti nuo ligų, kaip tinkamai juos maitinti – į šiuos klausimus vilniečiams atsakinėjo į renginį atvykęs veterinaras. Kiek vėliau šventės dalyviai persikėlė į Sereikiškių parką.

Laimina antrus metus

"Tebūna sveiki ir palaiminti visi čia susirinkę, taip pat ir kol kas šeimininkų neturintys gyvūnėliai", – tokiais žodžiais keturkojus Sereikiškių parke laimino broliai pranciškonai.
Brolis Algis pasakojo, kad jau antrus metus laiminami šunys. Tiesa, kituose Europos miestuose tai – sena tradicija. "Italijoje gyventojai itin aktyviai dalyvauja tokiose apeigose", – pasakojo brolis.

Į Sereikiškių parką susirinko ne tik šunis ir kates auginantys vilniečiai. Jolita Korlytė palaiminti atsinešė triušį Dogilą. Mergina pasakojo, kad yra tikinti ir savo gyvūną labai saugo.

"Tikiu, kad brolių palaiminimas atneš mums dar gražesnių dienų", – šyptelėjo vilnietė. Broliai pranciškonai taip pat skaitė ištraukas iš Biblijos. Vėliau švęstu vandeniu buvo apšlakstyti visi susirinkusieji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų