„Matome didelį klientų poreikį įsigyti šviežių sezoninių vaisių ir daržovių tiesiai iš ūkininkų rankų. Daugelis jų augina vienos ar keleto rūšių gėrybes, kurios duoda derlių ribotą laiką, tad tapti nuolatiniais turgaus prekiautojais šie ūkininkai neturi galimybės. Tam esame sukūrę laikinosios prekybos zoną, kuri dėl šiltuoju metų laiku išaugusios pasiūlos plečiasi ir į lauką“, – pasakoja „Benedikto turgaus“ direktorė Jolita Krickė.
Laikinojoje prekyboje ūkininkai gali įsikurti tokiam laikotarpiui, kiek trunka jų auginamų gėrybių sezonas, pvz., kelioms savaitėms ar mėnesiui. Tad vasaros pradžioje čia prekiausiančius braškių ar smidrų augintojus keis šilauogių, slyvų ar obelų sodų šeimininkai. Lauko prekybos zonoje kad ir vienai dienai per savaitę galės įsikurti miško gėrybių rinkėjai.
„Per pirmuosius turgaus gyvavimo mėnesius jau spėjo išryškėti vilniečių įpročiai – jiems itin svarbus asortimento platumas, prie iš Italijos ar Graikijos atkeliavusių produktų mielai derina lietuviškoje augintas daržoves, pvz., įsigyja buratą ir prie jos būtinai ieško lietuviško pomidoro, daugelis nepraeina pro raugintų daržovių pardavėjus ar neatsispiria kvapniems lašinukams“, – pastebėjimais dalijasi turgaus vadovė.
Ji tikina, kad stebint klientų poreikius ir analizuojant asortimentą, vyksta ir kokybiniai pokyčiai – taip turguje atsirado žuvies rūkykla, išplėstas šviežios mėsos asortimentas, imta prekiauti kepta ir paruošta kepti vištiena, itališkais sūriais, plečiamas Azijos virtuvės meniu ir kt. Šiuo metu turguje įsikūrę 35 ūkininkų ir įvairių šalių maisto produktus siūlančios krautuvėlės bei 15 restoranų. Išplėtus lauko prekybą, „Benedikto turgus“ tampa didžiausia prekybos erdve, jungiančia Lietuvos ūkių asortimentą ir pasaulio šalių produkciją.
Tačiau kai kuriuos klientų įpročius naujasis turgus dar tik formuoja. J. Krickė tikina vis dar sulaukianti klausimų, ar tikrai turguje galima atsiskaityti banko kortelėmis ir pasitikslinimų, ar turgus išties dirba kasdien nuo 9 val. iki 21 val.
„Malonus atradimas po atidarymo buvo nuo pirmų dienų pradėjęs augti pietauti atvykstančių žmonių skaičius. Tai pastebėję turgaus restoranai ir barai išplėtė meniu, ėmė siūlyti dienos pietus. Dažniausiai papietauti į turgų užsuka gretimuose biuruose dirbantys žmonės. Pastebime, kad papietavę jie dažnai įsigyja maisto produktų į namus, taip taupydami laiką po darbo valandų“, – pasakoja „Benedikto turgaus“ vadovė.
J. Krickė teigia, kad pasiteisino ir sprendimas klientams pasiūlyti papildomų pramogų. Turguje surengtos Užgavėnių, Kaziuko, Velykų šventės, itin gerų atsiliepimų sulaukė „Social LATINO“ šokių vakaras. Jau planuojama Joninių šventė, o Mindaugo karūnavimo dieną bus giedamas Lietuvos himnas.
„Šventės praskaidrina klientų kasdienybę, tai papildoma motyvacija užsukti į turgų, kuris nuo senų laikų lietuviams asocijuodavosi ne tik su prekių įsigijimu, bet ir su bendravimu, bendruomeniškumu. Pastebime, kad renginiai suburia, gerai nuteikia ir pačius prekiautojus, atsiranda erdvės atsiskleisti jų kūrybiškumui“, – džiaugiasi J. Krickė.
Nuo birželio 14 d. „Benedikto turgaus“ lauko teritorijoje įsikurs futbolo čempionatui skirta terasa, kurioje bus įrengtas didelis ekranas, „lounge“ zona, vaikų kampelis. Jos iniciatorius, turguje veikiančios gastrostotelės „Mr. Fox“ šefas Andrius Lisovskij teigia, kad taip siekia užpildyti laisvalaikio erdvių mikrorajonuose spragą ir pasiūlyti mėgautis futbolu kultūringoje draugijoje. Terasa veiks nuo 9 val. iki 24 val., tad čia bus laukiami ne tik futbolo aistruoliai, bet ir norintys papusryčiauti ar papietauti saulės atokaitoje. Taip pat terasoje planuojama rengti protmūšius ar net šokių vakarus.
Lauko sezonas „Benedikto turguje“ atidaromas birželio 8 d. Nuo 12 val. čia šurmuliuoja degustacinis piknikas, kurio metu BBQ asociacija kepa ilgiausią šašlyką. 19 val. vilniečiai kviečiami į unikalų pojūčių pikniką, kurio metu skonių įvairovę bus siūloma pajusti uždengtomis akimis.
Naujausi komentarai