Pereiti į pagrindinį turinį

"Butyrkos" koncertuose – sustiprinta apsauga

2009-02-09 09:00
"Butyrkos" koncertuose – sustiprinta apsauga
"Butyrkos" koncertuose – sustiprinta apsauga / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Populiarumas: rusų grupės dainų žodžius atmintinai moka ir lietuviai.

Kaune Rusijos grupės "Butyrka" koncertas pasibaigė be šaudymo ir muštynių, o sustiprinta apsauga neturėjo ką veikti.

"Kaune klausytojai elgėsi daug kultūringiau nei Vilniuje", – šypsojosi vienas renginio organizatorių, prisiminęs pernai rugsėjį sostinėje vykusį grupės anšlaginį koncertą, po kurio įvyko muštynės.

Šeštadienį Kaune muzikiniame klube "Combo" 90 proc. svečių buvo vyrai, tarp kurių ir daug šešėlinio pasaulio atstovų.

"Taip, mus pažįsta visa Rusijos mafija. Mes labai populiarūs ir Ukrainoje", – neslepia grupės solistas Vladimiras Ždamirovas.

Kaune greitai buvo išpirkta 220, o prieš pat koncertą teliko tik po 100 litų kainavę bilietai. Grupės gerbėjai susirinko prieš porą valandų ir "Butyrkos" penketukui padovanojo prabangų butelį alkoholinio gėrimo. Daugiau nei 2000 litų muzikantai uždirbo iš čia pat parduotos savo produkcijos.

"Mes dainuojame ne tik "blatnas" dainas", o mūsų klausosi įvairūs žmonės, taip pat ir "mentai", kuriems ne gėda nešioti antpečius", – sakė pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius aštuonerius metus Voroneže bei Irkutske kalėjęs dainų tekstų autorius Olegas Simonovas. Jo dainų tekstuose skambėjo ir daug žargono: "mentai", "bratva", "pacany", "lageris".

Nuo pirmųjų akimirkų kauniečiai ir iš kitų miestų atvykę svečiai audringai reagavo į "Butyrkos" dainas, ypač į hitus "Ne trogaj Osen", "Zapachlo Vesnoj", "Ikona", "Tajet Sneg".

Grupę 2001 m. sukūrė Vladimiras su Olegu. Jais susidomėjo garsi Maskvos įrašų studija "Master Sound", kuri geriau žinoma "Ruskij Šanson" vardu. Netrukus iš Maskvos kalėjimo "Butyrka" pabėgus trims kaliniams, grupę taip ir pavadino "Butyrka". 2002 m. pirmasis "Butyrkos" albumas sukėlė anšlagą.

"Jie dainuoja tiesą", – nedaugžodžiavo vienas grupės gerbėjų, o tuo metu gomuriniu a la Vladimiro Vysockio balsu dainavęs V.Ždamirovas su savo komanda pirmojoje koncerto dalyje vilkėjo iš "Butyrkos" kalėjimo jiems atsiųsta kalinių apranga.

Ne vienas klausytojas atmintinai mokėjo dainų tekstus, keli buvo įjungę mobiliuosius telefonus ir per juos skambėjusį "Butyrkos" koncertą klausėsi jų draugai, kalintys griežtojo režimo kolonijoje. Šiandien, prieš grįžimą į Rusiją, "Butyrka" koncertuos ir Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose.

"Beždžionė sveikina Varlę", – Kauno klube V.Ždamirovas per mikrofoną paskelbė ir vieną ypatingą užsakymą. Specialiai atlikta daina, neoficialiais duomenimis, užsakovui kainavo 2000 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų