Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs Kauno klinikinės ligoninės vadovas švenčia pergalę

2012-03-16 05:00
Buvęs Kauno klinikinės ligoninės vadovas švenčia pergalę
Buvęs Kauno klinikinės ligoninės vadovas švenčia pergalę / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Buvęs Kauno klinikinės ligoninės vadovas Kęstutis Mazurkevičius laimėjo bylą prieš buvusią pavaldinę, kurios skundai klibino jo kėdę ir, anot atleisto direktoriaus, prisidėjo prie to, kad jis netektų posto.

Šešėlis dėl klastotės

2010 m. pabaigoje tuometės Kauno Raudono Kryžiaus klinikinės ligoninės (dabar – Kauno klinikinė ligoninė) vadovas K.Mazurkevičius iš darbo atleido savo pavaduotoją Dalią Gulbinienę.

D.Gulbinienei krito šešėlis dėl galimo dokumentų klastojimo. Kilo įtarimų, kad buvo suklastotas dokumentas, kurio pagrindu ligoninėje realiai nedirbusiam kauniečiui A.P. nepagrįstai skirta išmokų iš „Sodros“.

Atleistoji D.Gulbinienė tuomet tvirtino, kad K.Mazurkevičius su ja susidorojo.

Ji teigė iš direktoriaus per penkias dienas sulaukusi dešimties papeikimų, o atleista iš darbo buvusi todėl, kad dalyvavo konkurse direktoriaus pareigoms užimti.

Įžvelgia vilkinimą

K.Mazurkevičiaus iniciatyva Kauno klinikinė ligoninė dėl dokumentų klastojimo D.Gulbinienei iškėlė baudžiamąją bylą.

Neseniai Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu D.Gulbinienė ir „Sodros“ išmokas, kaip įtariama, nepagrįstai gavęs A.P. pripažinti kaltais.

„Neabejoju, kad D.Gulbinienė šį sprendimą skųs aukštesnei instancijai, tačiau bet kuriuo atveju teismo išvada man yra moralinis palaikymas siekiant atkurti teisingumą. Sieksiu įrodyti, kad iš darbo buvau atleistas nepagrįstai ir prie to tiesiogiai prisidėjo baudžiamojoje byloje įtariamos D.Gulbinienės rašyti įvairiausi skundai“, – „Kauno dienai“ teigė K.Mazurkevičius.

 

Jis nuogąstavo, kad jo atleidimo bylą nagrinėjantys teismo posėdžiai vyksta labai lėtai – procesas tęsiasi jau pusmetį ir pabaigos dar nematyti.

Viskas – teismo rankose

„Šiuo metu pagrindinis mano užsiėmimas – teismai, kur siekiu įrodyti, kad buvau atleistas neteisėtai, turėdamas nedarbingumo pažymėjimą. Svarbu tai, kad, bandant suvaldyti kai kurių miesto politikų abejotinus sprendimus, tuo metu teismas ligoninės atžvilgiu buvo paskyręs laikinąsias apsaugos priemones“, – pabrėžė K.Mazurkevičius.

Kauno miesto savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Jolanta Baltaduonytės nuomone, K.Mazurkevičiaus ieškinio nagrinėjimas gali užtrukti neprognozuojamai ilgai.

„Teismo sprendimai greičiausiai bus skundžiami, tad procesai gali tęstis ir keletą metų“, – prognozavo savivaldybės teisininkė.

Konkursai fatališkai stringa

Kauno klinikinei ligoninei jau beveik pusmetį vadovauja traumatologas Raimondas Kunickas.

Nuolatinio vadovo ligoninė neturi. Kauno savivaldybei fatališkai nesiseka konkurso būdu išrinkti jos pavaldžios gydymo įstaigos direktorių. Vienas po kito surengti konkursai baigėsi visišku fiasko: skundais, įtarimais, politinėmis užkulisinėmis intrigomis.

Regis, naujasis Kauno savivaldybės administracijos Savivaldybės gydytojo tarnybos vedėjas (savivaldybės gydytojas) Donatas Senikas didelio nerimo dėl to, kad ligoninė neturi nuolatinio vadovo, negaučia.

„R.Kunickas tvarkosi gerai, tad jei teismų procesai užsitęs, nemanau, kad tai pakenks ligoninės darbui“, – teigė D.Senikas. Jis pabrėžė, kad šiuo metu viskas – teismų rankose ir savivaldybė nieko negali pagreitinti.

Paties R.Kunicko teigimu, situacija ligoninėje šiuo metu nėra bloga. „Buvo įsisenėjusių problemų, kurias reikėjo spręsti. Darbuotojai buvo šiek tiek praradę motyvaciją, nes nežinojo, kas vyksta, neturėjo informacijos, o tai sėja nerimą, įtampą, atsakomybės vengimą. Šiuo metu, manau, viskas susitvarkė. Dabar be streso vykdome savo kasdienes pareigas“, – tikino laikinasis ligoninės vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų