Pereiti į pagrindinį turinį

Čečėnijos aikštėje – vis dar nesibaigiančios statybos

2013-03-29 10:32
Čečėnijos aikštėje – vis dar nesibaigiančios statybos
Čečėnijos aikštėje – vis dar nesibaigiančios statybos / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Ne vieną iškilmingą atidarymą Čečėnijos aikštėje rengę miesto politikai pripažįsta – prieš ketverius metus pradėta rekonstrukcija dar neužbaigta, nes objektas nėra priduotas statybų inspekcijai.

Kad 3 mln. litų kainavusi aikštės rekonstrukcija dar nepabaigta, paaiškėjo vakar vykusiame miesto tarybos kolegijos posėdyje.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pripažino, kad kol kas negalima skelbti aikštės priežiūros konkurso, nes nėra dokumentų, patvirtinančių rekonstrukcijos pabaigą.

„Tai kelintą kartą rengsime aikštės atidarymo ceremoniją?“ – replikavo meras Andrius Kupčinskas.

Čečėnijos aikštė iškilmingai atidaryta dar 2011 m. lapkritį. Tada čia susirinko karinių oro pajėgų orkestras, kariai, šauliai, ugniagesiai gelbėtojai ir miesto vadovai.

Dar praėjusių metų spalį aikštėje skubiai buvo taisomas brokas.

Vakar A.Pakalniškis tvirtino, kad Čečėnijos aikštės rekonstrukcijos projektas užsitęsė dėl įvairių priežasčių.

„Po paskutinio karto, kai rangovas ištaisė broką, kreipėmės į statybų inspekciją, tačiau paaiškėjo, kad šį kartą “Žilinskis ir ko„ nesurinko visų reikiamų dokumentų. Kiek žinau, dokumentai dabar jau surinkti ir tikimės, kad iki gegužės aikštė bus priduota“, – sakė vedėjas.

Pasak A.Pakalniškio, savivaldybei nevertėjo skubėti žiemą perimti aikštės, nes tuomet tektų mokėti ir už jos priežiūrą. Dabar tuo privalo rūpintis statybininkai.

Čečėnijos aikštės rekonstrukcija užsitęsė nuo 2009-ųjų. Nauja aikštės danga, fontanas, amfiteatras atsiėjo apie 3 mln. litų. Dalį lėšų darbams skyrė savivaldybė, kita dalis gauta iš Valstybės investicijų programos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų