Pereiti į pagrindinį turinį

Čečėnijos aikštės rekonstrukcija baigta?

2012-05-08 12:00
Čečėnijos aikštės rekonstrukcija baigta?
Čečėnijos aikštės rekonstrukcija baigta? / Tomo Raginos nuotr.

Daugiau nei dvejus metus užsitęsę Čečėnijos aikštės rekonstrukcijos darbai kelia vis daugiau įtarimų. Statybininkai teigia, kad darbai jau baigti, tačiau savivaldybė tuo abejoja ir laukia valstybinės komisijos sprendimo.

Paskubėjo pasigirti

Čečėnijos aikštės rekonstrukcijai išleista apie 3 mln. litų. „Visi darbai atlikti. Liko tik smulkmenos. Prieš kelias savaites buvo potvynis, todėl aikštė patvino. Reikia kai ką sutvarkyti. Be to, vandalai išdaužė langus tualete, o juos būtina pakeisti. Langus pagamins per 4 savaites, todėl dabar jie uždengti kartonu“, – sakė bendrovės „Žilinskis ir Ko“ rinkodaros vadovas Aurelijus Daškevičius.

Čečėnijos aikštėje vakar plušėję darbuotojai taip pat sutartinai tvirtino, kad visus būtinus darbus jau atliko. „Beliko tik nuplauti grindinį, nes po lietaus išplautas purvas“, – teigė statybų vadovas Andrejus Ūdra.

Nustebino savivaldybę

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, išgirdęs statybininkų pareiškimus, kad aikštės rekonstrukcija baigta, buvo nustebęs.

„Apie jokį atidarymą dar negali būti ir kalbos. Prieš objektą priduodant valstybinei komisijai, rangovams dar teks atlikti nemažai darbų. Artimiausiu metu net planuojame jiems siųstį raštą dėl neužbaigtų darbų“, – teigė A.Pakalniškis.

Vedėjas išvardijo, ko „Žilinskio ir Ko“ statybininkai dar nepadarė.

„Fontano technologinė įranga iki galo nėra sumontuota. Šaligatvių plytelės yra suaižėjusios. Neaišku, ar žolė sudygs, nes po kiekvieno lietaus visos žemės yra nuplaunamos. Trūksta šiukšliadėžių, suoliukus reikia sumontuoti, tualeto langai yra užkalti. Kai jie užbaigs visus darbus, tik tada savivaldybės sutiks perimti objektą“, – sakė vedėjas.

Darbus įvertins komisija

Pernai iš valstybės investicijų programos (VIP) buvo skirta 1,9 mln. litų Čečėnijos aikštės rekonstrukcijai užbaigti. Tai turėjo būti padaryta iki 2012 m. pradžios, bet savivaldybė su „Žilinskas ir Ko“ pasirašė naują sutartį, kurioje rekonstrukcijos pabaigos terminas nukeltas į rugpjūčio 17 d.

„Jeigu jie laiku nebaigs darbų, mes kreipsimės į banką dėl sutarties įvykdymo garantijos paėmimo. Savivaldybė galės pasiimti 290 tūkst. litų“, – teigė A.Pakalniškis.

„Nesinorėtų kaltinti savivaldybės, kad dėl jos kaltės darbai užsitęsė, bet ne viskas buvo gerai iš abiejų pusių. Nemažai klausimų kelia vien jau ta aplinkybė, kad mes aikštės rekonstrukciją turėjome pabaigti gruodžio mėnesį, o tai yra nelogiškas sprendimas. Juk žolė tokiu laiku nesudygusi, fontano irgi negalėtume paleisti žiemą“, – teisinosi „Žilinskis ir Ko“ rinkodaros vadovas A.Daškevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų