Pereiti į pagrindinį turinį

Čiuožykloms sostinėje įrengti reikia didesnio šalčio

2010-12-01 05:59
Bandymas: čiuožykla Lukiškių aikštėje pernai daug žmonių nepritraukė.
Bandymas: čiuožykla Lukiškių aikštėje pernai daug žmonių nepritraukė. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Į Lietuvą atėję šalčiai priminė žiemos pramogas. Pačiūžas iš spintų gilumos išsitraukę vaikai jau dairosi, kur būtų galima pramankštinti kojas.

Praėjusią žiemą pačiūžų mėgėjai Vilniuje nenuobodžiavo – oficialiai veikė penkiolika nemokamų aikštelių mieste, tarp jų – ir Lukiškių aikštėje, klientus taip viliojo prekybos ir pramogų centras "Ozas", suvieniję jėgas nedideles aikšteles vaikams patys įrengdavo sostinės gyventojai.

Atėjus pirmiesiems šalčiams vaikai vėl dairosi, kur būtų galima pačiuožinėti. "Pas mane jau buvo atėję vaikai iš Antakalnio vaikų ir jaunimo klubo, klausė apie čiuožyklą. Ji tikrai bus, toje pačioje vietoje, kaip ir pernai, prie klubo, kuris įsikūręs Antakalnio g. 84A, bet svarstome, kad kol kas gal kiek per anksti. Vieni sako, kad toliau šals, kiti – kad bus atodrėkis, nežinia, kuriais tikėti", – kalbėjo Antakalnio seniūnas Algimantas Vaitkus.

Jokių ypatingų išteklių, A.Vaitkaus nuomone, čiuožyklai nereikia – iš sustumto sniego bus suformuoti aikštelės kraštai, o ugniagesiai užpils vandeniu. "Kalbėjau su jais, žadėjo pagelbėti, vandens turbūt tiesiog iš upės paims. Bendradarbiaudami kartu ir pastatysime, kaip ir pernai", – sakė jis.

Tokios pat nuomonės laikosi ir Lazdynų seniūnas Algis Strelčiūnas: "Jei valdžia norės prisidėti – labai gerai, jei ne – patys pasidarysime. Tik reikia sulaukti, kol temperatūra laikysis žemiau 10–15 laipsnių šalčio, nes jei mes padarysime ir atšils, darbas bus beprasmis."

Nemokama čiuožykla nuo šiandien vėl veiks ant prekybos ir pramogų centro "Ozas" stogo. Joje penktadieniais ir šeštadieniais nuo 18 val. vyks diskotekos ant ledo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų