Vilniaus gatvėje įsikūręs "Da Antonio" restoranas vėl laukia klientų. Po kruopščios dezinfekcijos restorano virtuvėje pavojingų bakterijų nebeliko.
Tai atlikus pakartotinius laboratorinius tyrimus garantavo anksčiau priekaištų dėl higienos restoranui pažėrusi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
"Vėl paėmėme dešimties nuoplovų pavyzdžius nuo virtuvės inventoriaus, paviršių ir darbuotojų rankų. Atlikus laboratorinius tyrimus bakterijų nerasta", – aiškino VMVT Maisto skyriaus vedėja, veterinarijos inspektorė Vaida Barkovskienė. Todėl praėjusią savaitę kelioms dienoms uždarytam restoranui leista atnaujinti veiklą.
Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad "Da Antonio" VMTV inspektoriai stebės tarsi pro didinamąjį stiklą. Iš mažos rizikos viešojo maitinimo įstaigų sąrašo restoranas, valdomas bendrovės "Barbera", pateko į didesnės rizikos įmonių grupę. Dėl to inspektoriai jame lankysis ne kartą per dvejus metus, bet du ar tris per metus.
Portalas 1diena.lt primena, jog prieš kelias savaites atlikus planinį patikrinimą paaiškėjo, kad "Da Antonio", esančio Vilniaus gatvėje, virtuvėje knibždėte knibžda bakterijų. Trijų iš dešimties nuoplovų pavyzdžiuose išaugo koliforminės bakterijos ir žarninės lazdelės. Tai – nešvaros rodiklis. Didesnis šių bakterijų kiekis, patekęs į žmogaus organizmą, gali sukelti viduriavimą. Restoranui už higienos trūkumus skirta 400 litų bauda.
Naujausi komentarai