Pereiti į pagrindinį turinį

Darbo neteks 62 Vilniaus savivaldybės valdininkai

2015-06-18 13:04 diena.lt inf.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė administracijos pertvarkai, po kurios bus atleidžiami mažiausiai 62 darbuotojai.

A. Ufarto/BFL nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė administracijos pertvarkai, po kurios bus atleidžiami mažiausiai 62 darbuotojai.

Tarybos sprendimu bendras didžiausias tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių Vilniaus savivaldybės administracijoje pagal darbo sutartis, skaičius nustatytas 874. Anksčiau teikiant pertvarkos projektą buvo numatyta palikti daugiausia 830 darbuotojų.

„Atsižvelgėme į visų siūlymus, pageidavimus, atlikome funkcijų vertinimą, darbo krūvio vertinimą, maksimalus skaičius padidintas 44. Jei skaičiuotumėme atleidžiamų darbuotojų skaičių nuo bendro darbuotojų skaičiaus, tai būtų maždaug 6,7 procento“, - savivaldybės tarybos posėdyje nurodė administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė.

„Iš tiesų, sumažinimas 62-63 darbuotojais nebus esminis, o kaip tik pertvarkius struktūrą leis dirbti dar efektyviau“, - reziumavo ji.

Vienu svarbesnių pakeitimų administracijos direktorė nurodė tai, kad 15 žmonių turinti savivaldybės Kontrolės ir Audito tarnyba didinama dviem etatais, iki 17 darbuotojų, kad kokybiškiau galėtų atlikti savivaldybės įstaigų auditą.

Tarybos sprendimu panaikinti du departamentai - Ekonomikos ir investicijų, Aplinkos ir energetikos.

Daugiausia priekaištų sulaukė sprendimas naikinti Aplinkos ir energetikos departamentą. Tačiau savivaldybė nurodo, kad dalį jo funkcijų perims naujai steigiamas Miesto ūkio ir transporto departamento Atliekų tvarkymo programos įgyvendinimo skyrius.

Ekonomikos ir investicijų departamento funkcijos perduodamas Finansų departamentui.

Panaikinti Miesto transporto, Miesto estetikos, Miesto tvarkymo, Būsto renovavimo, Planavimo ir pirkimų organizavimo, Jaunimo reikalų bei kiti departamentų skyriai, perskirstant jų funkcijas.

Taip pat taryba patvirtino Viešųjų ryšių skyriaus etatą, kuris būtų padalintas į dvi dalis - ketinama įdarbinti vieną maketuotoją, taip pat kalbų rašytoją, BNS patvirtino savivaldybės atstovai.

Šiuo metu savivaldybėje pagal darbo sutartis dirba 937 asmenys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų