Pereiti į pagrindinį turinį

Dukterėčią įdarbinusi M.Rekst nesijaučia nusižengusi etikai

2012-06-19 05:00
Dukterėčią įdarbinusi M.Rekst nesijaučia nusižengusi etikai
Dukterėčią įdarbinusi M.Rekst nesijaučia nusižengusi etikai / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Vilniaus rajono merė Marija Rekst suka uodegą – tikina asmeniškai savo dukterėčios į aukštas pareigas neskyrusi ir todėl nesijaučia nusižengusi tarnybinei etikai. Artimą merės giminaitę esą įdarbino ne ji, o rajono savivaldybės taryba.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad Vilniaus rajono merė M.Rekst, to paties rajono administracijos direktore paskirdama savo dukterėčią Liuciną Kotlovską, pažeidė tarnybinę etiką.

Ateinantį penktadienį šis klausimas greičiausiai bus svarstomas ir Vilniaus rajono taryboje, tačiau jau dabar M.Rekst įsitikinusi, kad yra visiškai nekalta, o komisijos priimtas sprendimas tėra apmaudus nesusipratimas.

„Įvyko nesusipratimas. Direktoriaus ir mero pareigybės yra politinio pasitikėjimo. Lietuvos lenkų rinkimų akcija laimėjo savivaldybių rinkimus, ir Vilniaus rajono savivaldybės tarybos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija nutarė patvirtinti L.Kotlovskos kandidatūrą į Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus postą. Vilniaus rajono savivaldybės taryba skyrė L.Kotlovską į direktoriaus pareigas ir nustatė jai atlyginimą. Savivaldybės administracijos direktorius yra atskaitingas tarybai“, – dienraščiui teigė Vilniaus rajono merė.

Tiesa, politikė neužsiminė, kad pagal savivaldos įstatymą administracijos direktorių taryba tvirtina mero teikimu.

M.Rekst tvirtino paaiškinusi VTEK L.Kotlovskos skyrimo į pareigas aplinkybes ir pateikusi visus tai įrodančius dokumentus. Tačiau, anot merės, komisijos posėdyje buvo svarstyti visai kiti klausimai.

„Tai buvo paaiškinta VTEK posėdyje ir buvo pateikti tai patvirtinantys dokumentai. Tačiau tai, dėl ko buvo pateiktas skundas ir kas buvo svarstyta posėdyje, neatitiko to, kas buvo išdėstyta VTEK sprendime. Sprendimas bus apskųstas“, – raštu „Vilniaus dienai“ pateiktuose atsakymuose tikino merė.

VTEK vyresnysis patarėjas Tomas Čaplinskas dienraščiui teigė nesiruošiąs svaidytis replikomis Vilniaus rajono valdžiai. Valdininkas pabrėžė nenorįs prieštarauti M.Rekst argumentams, kol neįvyko teismo procesas.

„Nenorėčiau suteikti jų gynybai papildomų argumentų. Tad jų nuomonę mes žinome, žinome, kad jie skųs šį sprendimą. Palauksime rezultatų“, – teigė T.Čaplinskas.


Laukė dokumento nuorašo

Dienraštis primena, kad VTEK sprendimas dėl merės padaryto nusižengimo svarstytas ir priimtas buvo birželio 5 d.

Tačiau Vilniaus rajono savivaldybei paštu sprendimo nuorašas buvo pateiktas tik praeitą ketvirtadienį.

Nuo tos dienos pagal įstatymą pradedamas skaičiuoti terminas, kai sprendimas gali būti apskųstas teismui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų