Pereiti į pagrindinį turinį

Duris atvėrė "Microsoft" inovacijų centras

2009-04-30 09:00
Įsibėgėja: pirmasis "Technopolio" pastatas atidarytas tik pernai gruodį, jame įsikuria vis daugiau įmonių.
Įsibėgėja: pirmasis "Technopolio" pastatas atidarytas tik pernai gruodį, jame įsikuria vis daugiau įmonių. / Evaldas Butkevičius

Vakar Kauno mokslo ir technologijų parke "Technopolis" atidarytas "Microsoft" inovacijų centras. Jame studentai ar pradedančios įmonės galės kurti ir išbandyti inovatyvias idėjas.

Pažadas virto realybe

Prieš metus bendrovės "Microsoft Lietuva" direktorius Mindaugas Glodas pasirašė ketinimų protokolą steigti tokį Inovacijų centrą tuo metu dar tik statomame Kauno mokslo ir technologijų parke "Technopolis". Tada jis teigė į Kauną bandysiantis pritraukti jaunas kompanijas, turinčias idėjų ir sprendimų, tačiau neturinčias galimybių jų išbandyti ir pritaikyti rinkoje.

Praėjo lygiai metai ir pažadai tapo realybe. M.Glodas džiaugėsi, kad viskas pavyko net geriau, nei planuota: nepaisant to, kad centras atidarytas tik vakar, vietų jame esą jau beveik nelikę.

Atidaromą "Microsoft" inovacijų centrą ir trečią kartą Vilniuje rengiamą konferenciją "Inovacijų diena" sujungė vaizdo tiltas.

"Inovacijos yra šalies ūkio konkurencingumo tarptautinėje rinkoje pamatas. Investicijos į jas kreipiamos ten, kur esama aukštos kvalifikacijos specialistų, geros sąlygos bendram mokslo ir verslo atstovų darbui. Inovacijų centras taps vieta, kur susitinka technologijos ir inovacijos, – konferencijoje kalbėjo "Microsoft Lietuva" vadovas. – Su Kauno technologijos ir Vytauto Didžiojo universitetais dirbame jau seniai ir norime dirbti toliau. Juolab kad dabar turėsime vietą, kur galėsime pritraukti tiek studentus, tiek jaunas ar patyrusias kompanijas dirbti su mūsų technologijomis ir kurti naujus sprendimus, bandyti juos. Tikiu, kad tai bus dar vienas postūmis Lietuvos informacinėms technologijoms."

Aprūpins technologijomis

Drauge su partneriais ir akademinėmis institucijomis "Microsoft" inovacijų centre bus vykdomi tiriamieji ir taikomieji informacinių technologijų (IT) projektai. Tikimasi, kad jie padės gilinti žinias ir tobulinti įgūdžius IT studentams.

Tarp "Microsoft" inovacijų centro įgyvendinamų projektų – ir pradedančiųjų verslininkų skatinimas pagal "BizSpark" programą aprūpinant juos būtiniausiais resursais – programine įranga ir jos aptarnavimu. M.Glodo teigimu, dalyvavimas "BizSpark" programoje taip pat padės tapti "Microsoft" ekosistemos dalimi ir sulaukti potencialių investuotų, partnerių bei klientų dėmesio.

Numatoma, kad tiesioginės investicijos į "Microsoft" inovacijų centrą Kaune per artimiausius trejus metus sieks daugiau nei pusę milijono litų.

"Valstybės, verslo ir akademinio sektorių bendradarbiavimas plėtojant inovacijas ir pritraukiant investicijas į jas – itin svarbus. Valstybė privalo turėti nuoseklią inovacijų politiką, tuo tarpu mokslas ir verslas – remdamasis ja bendru darbu stiprinti savo ir valstybės konkurencingumą", – teigė Žinių ekonomikos forumo tarybos pirmininkas Kęstutis Jasiūnas.

Progresas – silpnoji vieta

Atidaryme dalyvavęs buvęs "Technopolio" direktorius Eugenijus Mačikėnas pabrėžė, kad Lietuvai reikia nuveikti dar daug darbų, susijusių su inovacijų naudojimu.

"Malonu būti tarp bendraminčių. Tačiau mano jausmai dvilypiai. Džiugu, kad viskas įvyko labai greitai. Prieš metus dar tik statėme pastatus, o dabar ten jau verda darbas. Kaunui "Microsoft" inovacijų centras yra labai svarbus, nes šiame mieste yra ir didžiausias Baltijos šalyse technologijos universitetas, tai atveria galimybes jaunimui. "Microsoft" veikla Lietuvoje apskritai atrodo gana neįprasta. Vilniuje veikia biuras, o Kaune – dar ir inovacijų centras", – kalbėjo buvęs "Technopolio" direktorius Eugenijus Mačikėnas.

Anot jo, liūdna dėl to, kad Lietuva pagal inovacijų lygį pasaulyje užima neaukštą vietą. "Pagal inovacijų rodiklius pasaulyje esame pačiame gale. Yra toks sąrašas, jame dar pažymima, kad visos šalys rodo progresą, išskyrus Lietuvą", – sakė E.Mačikėnas.

Inovacijų centras Kaune užima apie 100 kv. m plotą. Jame įsikūrė informacijos ir mokymo centras, laboratorijos.

"Microsoft" inovacijų centruose visame pasaulyje šiuo metu dirba daugiau nei 850 tyrėjų, kurie gilinasi į 55 tyrimų sritis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų