Pereiti į pagrindinį turinį

Dvikova: viešbutis ar svečių namai?

2008-10-27 09:00

Į sostinę atvykstantys turistai vis rečiau suka galvą dėl nakvynės. Didėjantis svečių namų skaičius Vilniuje gerokai sumažina jiems išlaidas.

Vilniaus turizmo informacijos centro darbuotojai sako, kad yra kelios turistų rūšys. Išrankiausi ir dažniausiai ramiai laiką leidžiantys užsieniečiai jokiu būdu neapsistoja svečių namuose.

Norintys viso paslaugų komplekso renkasi viešbučius. Dažniausiai tai būna Anglijos, Norvegijos ir Prancūzijos gyventojai. Baseinas, pirtys, restoranai – be šių dalykų jie neišsiverčia.

Viešbutyje "Holiday Inn Vilnius" sutiktas Miguelis Pochi pasakojo, kad vienas svarbiausių dalykų – aptarnavimas. Atvykęs į svetimą šalį jis nori ne tik patogumų – informacija apie miestą, patiekalus jam taip pat svarbi. Jo nuomone, viešbučio darbuotojai informuoja kur kas geriau negu svečių namų.

Tačiau kas mėnesį į Vilnių atvažiuojantis Vaclovas Krynickis tam nepritaria. Anot jo, svečių namuose maloniai priima, ten geros gyvenimo sąlygos ir kelis kartus pigesnės paslaugos. Vyras tikino, kad, nors kainos neaukštos, ši gyvenamoji vieta neretai prilygsta viešbučiui.

"Arbatą išsiverdu pats kambaryje, abejoju, ar viešbučio numeryje rasite arbatinuką", – šypsojosi V.Krynickis.

Pasirinkimas: svečių namai

V.Krynickis: "Viešbutyje – nejauku"

"Viešbutis man primena įstaigą, jaučiuosi svetimas", – kalbėjo statybininkas V.Krynickis. Baltarusijoje gyvenantis vyras į Vilnių atvyksta kartą per mėnesį, darbo reikalais ir visada apsistoja tik svečių namuose.

Jis įsitikinęs, kad geresnės kainos už suteikiamus patogumus Vilniuje nerastų. Tiesa, nemažai įtakos tokiam pasirinkimui turi sena bičiulystė su svečių namų savininke. Vyras tikino, kad jos malonus priėmimas, pagalba ir rūpestingumas visada džiugina. "Grįžęs po darbų su ja ir arbatos išgeriu, pasikalbam", – pasakojo statybininkas.

Šešių kambarių svečių namuose vyras jaučiasi savas ir saugus. Jokių vagysčių ir nelaimingų atsitikimų svečių namuose jam dar nėra buvę. Čia nėra didelio žmonių srauto, triukšmo. Vos pravėrę minėtuosius namus išvysite antikvarinius baldus, dailiomis užuolaidomis puoštus langus, kurie siekia iki pat aukštų lubų.

Statybininką labai žavi kambarių interjeras, dvelkiantis senove. Vyras pastebėjo, kad šiuose namuose dažnai lankosi ir gyvena užsienio meno, kultūros veikėjai.

Kokie kiti svečių namų pranašumai? V.Krynickio nuomone, labai patogu, kad yra automobilių stovėjimo aikštelė. "Nereikia sukti galvos, kur pasistatyti automobilį", – toliau apie centre įsikūrusius svečių namus kalbėjo vyras. Vyras džiaugiasi, kad rinkdamasis svečių namus ne tik sutaupo, bet ir puikiai pailsi po įtemptos darbo dienos.

M.Pochi: "Svečių namuose trūksta patogumų"

Trys paros – tiek laiko iš viso svečių namuose yra praleidęs M.Pochi. Tačiau vargu, ar dar kada nors grįš į juos. Minėtuose apartamentuose vyrui labai trūko patogumų, gero aptarnavimo.

"Trūko erdvės, koridoriuje tvyrojo keistas kvapas", – prisiminimais dalijosi turistas. Jo nuomone, tai puiki vieta sutaupyti norintiems studentams, tačiau atvykusiems gerai pailsėti ten nevertėtų apsistoti.

M.Pochi rekomenduoja rinktis viešbučius, mat ten didesnė paslaugų įvairovė. Be įprastų pramogų, galėsite apsilankyti baseine, pirtyje, pažaisti boulingą ar biliardą.

"Abejoju, ar svečių namuose gausite gardžius pusryčius", – kalbėjo portugalas.

Galimybę bet kuriuo paros metu užsisakyti maisto ar alkoholio produktų jis laiko dideliu viešbučio pranašumu. Vyras šmaikštavo, kad neretai dėl to labai padidėja išlaidos.
M.Pochi įsitikinęs, kad laikyti ir palikti vertingus daiktus viešbučio kambariuose yra kur kas saugiau. "Manau, čia renkasi kitokia publika, be to, geresnė kambarių užraktų sistema", – tikino turistas.

Jis dažniausiai apsistoja "Holiday Inn" viešbučiuose. Vyras negailėjo gerų žodžių šio viešbučio personalo darbuotojams. Jį labiausiai džiugina jų paslaugumas ir nepriekaištinga anglų kalba.

Viešbučių skaičius Vilniuje: 154

Svečių namų skaičius Vilniuje: 41

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų