Pereiti į pagrindinį turinį

Ekologiška reinkarnacija

2009-02-28 09:00
Ekologiška reinkarnacija
Ekologiška reinkarnacija / Redakcijos archyvo nuotr.

Tikėti ar ne sielos reinkarnacija – žmogaus pasirinkimas. O daiktų reinkarnacijos liudininkų vis daugėja ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje.

Keliautojai tikriausiai ne kartą savomis akimis yra matę netikėčiausių daikto "prisikėlimo" atvejų. Iš parduotuvių virtinų žvelgia užrašų knygelės, kurių viršeliuose puikuojasi užrašas "Kadaise buvau automobilio padanga", rašikliai skelbia, kad ankstesniame gyvenime buvo plastikiniai puodeliai ar laikraščiai, o dailūs papuošalai tikina esą riedlenčių palikuonys.

Vieni pirmųjų "prisikėlusių" daiktų Lietuvoje – ekologiški tušinukai ir pieštukai. Juk jie net ir kompiuterių ir interneto amžiuje užima svarbią vietą tiek mažo mokinio, tiek svarbias pareigas einančio vadovo gyvenime. O kodėl pradedant rašyti naujame sąsiuvinyje nepagalvojus apie švaresnį planetos ateities puslapį? Smulkmena, tačiau jei dauguma į rankas paimtų ekologišką rašiklį, tai būtų dar viena laimėta kova dideliame mūšyje dėl švaresnio pasaulio.

Vargiai galima įsivaizduoti, kad iš pirmo žvilgsnio niekuo neišsiskiriantys rašikliai pagaminti iš laikraščių, automobilių padangų ir net džinsų. Lietuviams taip pat siūlomi tušinukai iš perdirbtų kompaktinių diskų dėžučių ir kukurūzų krakmolo. Ekologiški rašikliai aplinkoje natūraliai suyra kur kas greičiau nei įprasti ir nereaguoja su gruntiniais vandenimis. Įspūdingiausia kilmė, ko gero, bendrovės "Mamareklama" vienam Lietuvos bankui jau keliskart gamintų pieštukų. Jų "protėviai" – susidėvėję ir iš apyvartos išimti bei perdirbti JAV dolerių banknotai.

"Niekur neteko matyti pieštukų iš kitos valiutos, pavyzdžiui, eurų, – sakė minėtosios bendrovės prekybos direktorius Giedrius Markulis. – Matyt, ta idėja dar ir užpatentuota..."

Ekologiški rašikliai dažniausiai siūlomi kaip verslo dovanos – su atspausdintais įmonių logotipais ir gaminami pagal užsakymą dideliais kiekiais. O paprasti vartotojai, norintys rašyti ekologiška priemone, mažą dėžutę pieštukų ar vieną tušinuką gali įsigyti elektroninėse parduotuvėse ar prekybos centruose.


Parduodama: mamareklama.lt, tusinukai.lt, dovanuidejos.lt, dolovija.lt, stampline.lt, promozet.com, "Maxima".

Kaina: nuo 0,93 lito.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų