Pereiti į pagrindinį turinį

Europos čempionate – gendančios švieslentės

2009-08-04 08:53
Nerimas: Kauno sporto halėje vyks finalinis Europos jaunučių krepšinio čempionato etapas, tačiau neaišku, ar pavyks išvengti nesklandumų.
Nerimas: Kauno sporto halėje vyks finalinis Europos jaunučių krepšinio čempionato etapas, tačiau neaišku, ar pavyks išvengti nesklandumų. / Antano Slavinsko nuotr.

Po kelių dienų Kaune prasidės Europos jaunučių krepšinio čempionatas. Sporto halėje žadėta įrengti naujas švieslentes, tačiau jų nebus – valdininkai nesugebėjo parengti konkurso sąlygų.

Žadėjo, bet nespėjo

Iki Europos jaunučių čempionato pradžios skaičiuojamos paskutinės valandos. Ketvirtadienį prasidėsiantis čempionatas – pirmasis toks sporto renginys Kauno mieste, vienas iš pasirengimo etapų organizuojant 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą.

Meras Andrius Kupčinskas džiūgauja, kad rengti krepšinio čempionatą buvo patikėta Kaunui. "Liepos mėnesį Kaune vyko lengvosios atletikos čempionatas. Tai buvo puiki įžanga prieš krepšinio čempionatą. Kaunas stengiasi organizuoti kuo daugiau aukšto lygio varžybų", – kalbėjo meras, tarsi pamiršęs paminėti, kad valdininkai nespėjo laiku surengti viešųjų pirkimų konkurso ir Kauno halė liko be naujų švieslenčių.

Senos švieslentės – jau atgyvenusios ir neatitinka visų reikalavimų. "Dabar mes negalime ant esamų švieslenčių surašyti sportininkų pavardžių, – apgailestavo "S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro" direktorius Vytas Snarskis. – Mano žiniomis, pinigai švieslentėms buvo skirti iš Kūno kultūros ir sporto departamento. Kauno valdžia žadėjo nupirkti naujas švieslentes, tačiau nespėjo surengti konkurso. Jo nugalėtojas turėjo švieslentes pagaminti ir pakabinti."

V.Snarskis priminė Lietuvos krepšinio lygos finalo rungtynes, vykusias Kauno sporto halėje. Tąkart aikštelėje sirgalių aistras kurstė Kauno "Žalgirio" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai, o krepšinio federacijai ir halės personalui nerimą kėlė stringantis švieslenčių darbas.

"Supraskite, švieslenčių kabeliai tokie susidėvėję, kad neįmanoma užtikrinti normalaus darbo per rungtynes. Kažin kaip bus, kai žais jauniai?" – nerimo balse neslėpė V.Snarskis.

Kauno valdininkai žadėjo iki jaunių krepšinio čempionato įrengti naujas švieslentes, tačiau pažado netesi. Po kelių dienų prasidėsiančiam čempionatui halėje turėjo būti įrengti ir keli vaizdo ekranai.

Pirks tik rudenį

"Viešųjų pirkimų konkursas švieslentėms nupirkti ir įrengti buvo suorganizuotas dar pavasarį, tačiau verslo struktūros sutrukdė jam įvykti", – purtydamasis atsakomybės aiškino savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

"Tiesiog per konkursą negavome tokių prekių, kokių norėjome. Manau, kad yra nemažai suinteresuotų verslo ir politikos struktūrų, kurios trukdo savivaldybėms rengti konkursus", – mįslingai kalbėjo vedėjas.

Penkios konkurse dalyvavusios įmonės siūlė pagaminti ir įrengti švieslentes vidutiniškai už 400 tūkst. litų. Kūno kultūros ir sporto departamentas naujoms halės švieslentėms skyrė apie 900 tūkst. litų.

"Jokių garantijų negavome, kad konkurso dalyviai pateiks tai, ko mums reikia. Todėl rašydami naujas technines sąlygas stengsimės nepalikti nišų jokioms dviprasmybėms", – aiškino R.Mačikėnas.

Paklaustas, kodėl skyriaus specialistai pirmojo konkurso sąlygose paliko tokių spragų, vedėjas tikino darbuotojų kompetencija neabejojąs. "Pačios įmonės ieško spragų, nėra geranoriškai nusiteikusios, o suformuoti technines sąlygas yra be galo sunku. Verslininkai ieško būdų ne kaip parduoti savo produkciją, o kaip trukdyti konkursui", – berte bėrė R.Mačikėnas.

Pasak jo, tikėtina, kad antrasis konkursas bus surengtas rudenį, o iki tol reikia sulaukti Viešųjų pirkimų komisijos leidimo jį organizuoti.

Pagalba iš Panevėžio

Rengdamasis Europos jaunių krepšinio čempionatui "S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras" iš modernios Panevėžio "Cido" arenos laikinai pasiskolins krepšinio aikštelės dangą. Planuojama, kad ketvirtadienį mėlynos spalvos parketas iš Panevėžio atkeliaus į Kauną ir bus paklotas halėje.

"Cido" arena mums skolina parketą. Dažniausiai krepšinio parketai būna ne stacionarūs, todėl yra galimybė juos pervežti ir kilnoti. Mūsų halės parketas šiam renginiui netinka, nes jis turi būti mėlynos spalvos", – aiškino V.Snarskis.


Inga Pažereckaitė, Kauno regiono turizmo informacijos centro (TIC) atvykstamojo turizmo vadovė:

Per Europos lengvosios atletikos jaunimo iki 23 metų čempionatą sulaukėme labai daug lankytojų. Jaunių krepšinio čempionate – mažiau dalyvių, tačiau jau nuo liepos pradžios sulaukiame skambučių ir užklausų elektroniniu paštu apie viešbučius Kaune, lankytinas vietas ir t.t. Keli krepšinio sirgaliai jau buvo užėję pas mus. Spėju, kad dėl vietų viešbučiuose šįkart problemų nebus. Vykstant lengvosios atletikos čempionatui mūsų centruose buvo nusidriekusios nemažos eilės – sulaukėme ir pačių dalyvių, ir sirgalių, besidominčių, ką įdomaus būtų galima nuveikti mūsų mieste. Buvo nemažai norinčiųjų paplaukioti laivu – turėjome ką pasiūlyti. Per visą liepą Kauno regiono TIC apsilankė 11 265 lankytojų.


 

Lietuvos varžybų tvarkaraštis

Lietuva – Rusija (rugpjūčio 6 d. 18 val.)

Lietuva – Lenkija (rugpjūčio 7 d. 18 val.)

Lietuva – Graikija (rugpjūčio 8 d. 18 val.)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų