Pereiti į pagrindinį turinį

Finišo tiesioji

2008-01-28 09:00 diena.lt inf.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos turas priartėjo prie finišo. Paaiškėjo paskutiniai šio dainų konkurso finalo, kuris vyks vasario 2-ąją, dalyviai.

Trečiame ture dėl galimybės susirungti finale kovojo dešimt dalyvių. Komisijos, kurią sudarė atlikėjai Alanas Chošnau, Rosita Čivilytė ir muzikologė Zita Kelmickaitė, narių ir žiūrovų nuomonės nesutapo dėl geriausio vakaro pasirodymo. Žiūrovai daugiausia balsų davė atlikėjai Mini-Me, o komisijos nariai – Augustei.

Komisijos nariai buvo itin kritiški. Grupės buvo kritikuojamos dėl „sceninio įvaizdžio“, „per blankaus ir agresyvaus pasirodymo“. Visų dėmesį prikaustė Augustė. Nors scena jai tapo tarsi vasaros pieva, kurioje ji atsigulusi dainavo draugų būryje, jos pasirodymas žavėjo švariu atlikimu ir gražia, prasminga daina. Po pasirodymo visi negailėjo ovacijų. „Pats geriausias šio vakaro pasirodymas“, – konstatavo R.Čivilytė.
Mini-Me atliktas kūrinys „Yes“ taip pat sulaukė komisijos narių simpatijų. Tik Alanui pasirodė, kad „trūksta seksualumo“. Ir kitų komisijos narių pagyrimų šioms atlikėjoms netrūko.
Vasario 2-ąją, be Augustės, Mini-Me, Nerri ir grupės „Pokeris“, finale taip pat išvysime keturis pirmo turo nugalėtojus: Jeronimą Milių, Vilmą Voroblevaitę, atlikėją Justą ir grupę „Laiptai“. Po antro dainų konkurso turo paaiškėjo, kad į finalą pateko Sasha Son (Dima Šavrovas), Raimonda, „Funny Beat“ ir Ingrida Žiliūtė.
Atlikėjos Aistė Pilvelytė ir Julija Ritčik, kuri šiais metais pasirodys su Girmante Vaitkute, keliauja tiesiai į finalą kaip gerai žinomos ir patyrusios atlikėjos, ankstesnėse atrankose užėmusios pirmą–trečią vietas.