Pereiti į pagrindinį turinį

Galimą A.Gureckio privedimą prie savižudybės tirs Panevėžio prokurorai

2010-10-12 09:10
Galimą A.Gureckio privedimą prie savižudybės tirs Panevėžio prokurorai
Galimą A.Gureckio privedimą prie savižudybės tirs Panevėžio prokurorai / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Ar bendrovės "Mitnija" buvęs vadovas ir akcininkas Antanas Gureckis buvo privestas iki savižudybės? Tai turės išsiaiškinti Panevėžio prokurorai. Šio miesto teisėsaugininkai priversti atlikti ir daugiau darbų už Kauno kolegas.

Paslaptingos užuominos

Buvusio "Mitnijos" vadovo Antano Gureckio našlė Violeta pasiekė nedidelę pergalę – galimą jos sutuoktinio privedimą prie savižudybės tirs ne Kauno, o Panevėžio pareigūnai.

V.Gureckienė nuo pirmosios dienos dėl vyro savižudybės atvirai kaltino buvusius verslo partnerius – "MG Baltic" vadovus.

"Per susitikimus MG nariai atvirai reikalaudavo pinigų. Grasino, kad A.Gureckis bus pasodintas į kalėjimą 6–8 metams, bus perimtas visas jo šeimos turtas. Tapome turto prievartavimo aukomis", – daugelyje savo raštų šiuos faktus minėjo V.Gureckienė.

Našlė neabejoja, kad kažkas iš aplinkui A.Gureckį besisukiojusių žmonių nuolat skatino jį savižudybei. "Vyrui prieš porą mėnesių iki savižudybės buvo pasakyta, kad suims, kad susidoros, kad be jo bus lengviau", – skaudžiais prisiminimais dalijosi moteris. "Gal tikrai be manęs visiems bus lengviau", – tokie vyro svarstymai neišdyla iš našlės atminties.

"Vyko kurstymas nusižudyti. Tik aš negaliu konkrečiai nieko įvardyti, bet kad, praėjus kelioms valandoms po žūties, pareigūnas pagrasintų šeimai, tai – negirdėtas dalykas. Tai nebuvo humoras, aš per kelias minutes pajutau baimę", – tvirtino V.Gureckienė.

Ji pasakojo, kad po vyro savižudybės į namus atvyko vienas pareigūnas. Jis esą klausė, kuris bus kitas, ar nebijo našlė palikti namų. Pareigūnas esą aiškino, kad A.Gureckis neteisingai nusišovė, nes reikėjo ne į širdį, o į galvą taikyti.

"Jie atvirai siuntė grasinamojo turinio elektroninius laiškus, kad bus užsiimta tam tikru šeimos nariu. MG grupė sukūrė baimę keliančią aplinką. Tokie veiksmai galėjo privesti mano sutuoktinį prie savižudybės", – neabejoja V.Gureckienė.

Nurodė galimus kaltininkus

V.Gureckienė viliasi, kad Panevėžio prokurorai nuodugniai ištirs, kas galėjo jos vyrą privesti iki savižudybės.

"Mes nenorėjome, kad Kaune būtų tiriamas privedimas prie savižudybės. Konkrečiai Panevėžio prokuratūros mes neprašėme, tiesiog norėjome, kad tyrimas vyktų kitame mieste. Kaune mes įžiūrime korupcinius santykius", – pajudėjusiu tyrimu džiaugėsi V.Gureckienė.

"Greičiausiai bus apklausti tie, kuriuos aš nurodžiau, kad mums grasino. Gal išdrįs iškviesti "MG Baltic" prezidentą", – viltimi dalijosi moteris.

Moteris tikisi, kad bus apklausti ir tie žmonės, kuriuos buvę verslo partneriai įkalbinėjo papasakoti ką nors blogo apie A.Gureckį ir žadėjo atsilyginti.

Baigtis neaiški

"Šiuo metu apklausiniami žmonės, paskirtos įvairios užduotys specialistams. Ikiteisminis tyrimas vyksta intensyviai", – apie vykdomą tyrimą patvirtino Panevėžio apygardos Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Nida Gurskienė.

Generalinė prokuratūra Panevėžio prokuratūrai perdavė visą Kaune pradėto ikiteisminio tyrimo medžiagą. Ikiteisminis tyrimas dėl A.Gureckio galimo privedimo prie savižudybės atliekamas generalinio prokuroro pavaduotojo pavedimu.

"Yra sudarytas darbo planas, jis yra išsiųstas į Generalinę prokuratūrą ir atliekame tai, kas numatyta darbo plane. Negaliu patikslinti, kokios tai užduotys. Kai jos bus padarytos, spręsime, ar reikalingos akistatos. Labai sunku iš anksto numatyti ko dar reikės. Dabar dirbame pagal numatytą planą", – patikslino prokurorė.

V.Gureckienės duomenimis, pirmadienį buvo apklaustas vienas jos velionio vyro buvusių bendradarbių. Kitą savaitę ji pati planuoja vykti į apklausą Panevėžyje.

V.Gureckienė byloje bus apklausta kaip liudytoja, tik po to bus sprendžiama, ar ją pripažinti nukentėjusiąja.


Kauno bylas perima Panevėžio pareigūnai

Panevėžio apygardos ir apylinkės teismuose – daug Kauno bylų.

Panevėžio teismai, nors ir nesėkmingai, bet vis mėgina narplioti garsiąją Kauno pedofilijos bylą.

Panevėžyje sprendžiama, ar pedofilijos byloje pareikšti įtarimus iki šiol liudytoja pripažintai Laimutei Stankūnaitei. Vakar dėl teisėjo ligos posėdis buvo atidėtas neribotam laikui.

Panevėžyje buvo sprendžiami D.Kedžio dukrelės gyvenamosios vietos klausimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų