"Gyvatės įkąstas viščiukas" Pereiti į pagrindinį turinį

"Gyvatės įkąstas viščiukas"

2009-06-03 23:59

Būtent taip vadinamas patiekalas, kurį savo klientams siūlo vienas Kinijos restoranas. Pavadinimas "Gyvatės įkąstas viščiukas" nėra laužtas iš piršto – išties patiekalas gaminamas iš viščiukų, kurie numarinami įkandus gyvatėms.

Toks neįprastas valgis tradiciškai ruošiamas pietinėje Guangdongo provincijoje ir pietvakariniame Čongčingo rajone.

"Šį patiekalą siūlome jau daugelį metų, o mūsų klientai nuolat sugrįžta", – sakė Guangdongo provincijos Fošano mieste įsikūrusio restorano "Shunde Renjia" darbuotoja.

"Tai mūsų paklausiausias patiekalas", – pridūrė ji.

Darbuotoja taip pat paaiškino, kad gaminant gyvačių nuodai virsta enzimais, nuo kurių žmogaus kūnas sušyla, taip pat išvalomos kraujagyslės.

"Kai kuriuose televizijos reportažuose sakoma, kad šis patiekalas nuodingas, tačiau žmonės vis tiek ateina pavalgyti, – kalbėjo moteris. – Vakar vieni tėvai netgi atsivedė vaikus paragauti šio patiekalo."

Praeitą savaitę laikraščiuose pasirodę pranešimai apie šį restoraną išprovokavo audringas diskusijas internete, o kai kurie komentatoriai šį patiekalą gaminančius ir jį valgančius žmones vadino barbarais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra