Pereiti į pagrindinį turinį

Gyventojus nustebino pamatytas vaizdas: nori per perėją – lipk per vamzdį

Prabudę penktadienį ryte vilniečiai vienoje iš pagrindinių sostinės gatvių ant važiuojamosios kelio dalies rado didžiulį vamzdį. Automobilių eismui jis netrukdė, tačiau užblokavo pėsčiųjų perėją. Jaunimas ir senukai iki 11 valandos kabarojosi per aplytą, slidų vamzdį.

LNK vaizdo įrašo stop kadrai

Sostinėje nuo ryto protarpiais lijo, todėl vamzdis buvo šlapias ir slidus. Ypač vyresnio amžiaus žmonėms jis tapo nemažu iššūkiu.

„Man jis kenkia“, – skundėsi senjoras.

Žalia šviesa pėstiesiems čia dega tik kelias sekundes, todėl senjoras sako dėl šios kliūties pereiti gatvės šįkart gali ir nespėti. Kertant gatvę tenka sustoti viduryje. Senjoras nusprendžia žalios šviesos laukti ant vamzdžio prisėdęs.

Tiesa, dalis jaunimo nusprendė savo sveikata nerizikuoti ir per slidų vamzdį išvis nelipti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Beveik 11 valandą, žurnalistams įsikišus, darbuotojai atvyko perėjos uždaryti, teigė, kad čia eiti negalima, tačiau šviesoforo žalia šviesa pėstiesiems degė.

Vilniaus savivaldybė aiškino, kad vamzdynų keitimo darbai prasidėjo dar naktį, planuota, kad iki ryto vamzdis jau bus po žeme, bet taip nenutiko.  

„Tiesiog rangovai neįvertino savo galimybių. Jie nakties metu dirbo, gavo trukdžių, tas vamzdis pateko į rytinį eismą ir netikėtai užtvėrė pėsčiųjų perėją“, – aiškino Vilniaus savivaldybės eismo valdymo komandos patarėjas Eduardas Garbovskis.

Dėl nenumatytų trukdžių – smarkaus lietaus, darbininkai nespėjo darbų baigti naktį. Tačiau tokiu atveju perėja turėjo būti arba uždaryta, arba vamzdžio dalis, blokuojanti pėsčiųjų perėją, turėjo būti atjungta ir nuo perėjos patraukta.

Tiesiog rangovai neįvertino savo galimybių.

„Rangovai pripažino kaltę, jie jau yra nubausti už nesuplanuotus darbus ir už rizikų neįvertinimą. Tokie pažeidimai, kai nesuderinta su kelio savininku, užtraukia administracinę tvarka baudą“, – tikino E. Garbovskis.

Nors iki 11 valandos ryto perėja uždaryta nebuvo, savivaldybė tikina, kad darbų rangovas juos apgavo.

„Jie turėjo imtis papildomų saugumo priemonių. Jie mus informavo, kad to ėmėsi – į gretimas perėjas nukreipė pėsčiuosius“, – sakė savivaldybės atstovas.

Per pietus informuota, kad vamzdžio ant kelio jau neliko. Tačiau vamzdis ir po pietų liko gulėti vienoje iš pagrindinių sostinės gatvių. Tiesa, jau be vienos dalies, tačiau ne tos, kuri buvo užtvėrusi pėsčiųjų perėją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų