Pereiti į pagrindinį turinį

Į Antakalnio seniūniją grįžta A.Vaitkus

2009-06-19 07:30
Grįžta: į Antakalnio seniūno vietą A.Vaitkus grįžta remiamas seniūnijos gyventojų. Kai buvusi valdžia seniūną neteisėtai atleido iš pareigų, su šiuo sprendimu nesutiko net tik pats...
Grįžta: į Antakalnio seniūno vietą A.Vaitkus grįžta remiamas seniūnijos gyventojų. Kai buvusi valdžia seniūną neteisėtai atleido iš pareigų, su šiuo sprendimu nesutiko net tik pats... / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Buvusios Vilniaus valdžios neteisėtai iš darbo atleistas Antakalnio seniūnas Algimantas Vaitkus grąžinamas į ankstesnę darbo vietą. Vilniaus miesto tarybos narys seniūnijai pradės vadovauti jau po savaitės.

Teismas apgynė seniūną

A.Vaitkus iš darbo buvo atleistas vykdant didįjį seniūnų valymą, kurį 2008 sausį surengė Vilnių valdžiusi Tvarkos ir teisingumo partija. Mat tikrinant neva buvo pastebėta, kad seniūnas netinkamai atlieka jam pavestas pareigas, laiku neteikia savivaldybei informacijos apie seniūnijos darbą, neatsako į interesantų raštus. Už tai seniūnas buvo perkeltas į žemesnes pareigas – turėjo dirbti Žirmūnų seniūnijos vyriausiuoju specialistu, atsakingu už teritorijos priežiūrą.

Savivaldybės administracijos sprendimą A.Vaitkus apskundė teismui ir bylą laimėjo. Paskutinis ir nesuuodžiamas Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas priimtas gegužės 19-ąją. Pagal jį miesto savivaldybė privalo neteisėtai atleistam seniūnui sumokėti apie 18 tūkst. litų kompensaciją. Ši suma lygi pajamoms, kurių A.Vaitkus negavo dėl to, kad beveik metus ėjo žemesnes pareigas.

Iš darbo Žirmūnų seniūnijoje politikas išėjo 2008 m. žiemą, kai atsilaisvino vieta miesto taryboje, Tėvynės sąjungos frakcijoje.

Tačiau Vilniaus miesto valdžia ketina ne tik sumokėti kompensaciją, bet ir grąžinti politiką į ankstesnę darbo vietą. Ją atlaisvinti žadama per ateinančią savaitę. Iki to laiko A.Vaitkus privalo atsisakyti tarybos nario mandato ir palikti savivaldybės Tėvynės sąjungos frakciją.

"Yra toks noras grįžti į ankstesnes pareigas. Teismo sprendimas aiškus, dabar kai tik savivaldybės administracija ras kitam seniūnui darbo vietą, tada aš ateisiu dirbti. Greičiausiai tai bus jau po savaitės. Čia nei šventė, nei ne šventė. Tiesiog manau, kad teisybė turi triumfuoti", – sakė A.Vaitkus.

Įdarbins kitur

Tačiau Antakalnio seniūno pareigos šiuo metu užimtos. Seniūnijai vadovauja socialdemokratas Taurintas Rudys. Jis puikiai informuotas apie būsimą atleidimą, tačiau dėl to nė kiek nesijaudina.

"Kaip galiu vertinti valdžios sprendimą – tik teigiamai. Nebijau prarasti šitos darbo vietos, kita man dar nesiūloma. Tiesiog gerbiu teisingumą", – sakė T.Rudys.

Seniūno ramybė nėra apsimestinė. Mat savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas privalo jam ne tik skirti dviejų mėnesio atlyginimų dydžio kompensaciją, bet ir rasti dabartinį darbo užmokestį atitinkančią kitą darbo vietą. Tokia lengvata T.Rudžiui priklauso dėl to, kad šis augina mažametį vaiką.

V.Milėnas patikino, kad šiuo metu vyksta intensyvi naujos darbo vietos paieška. Svarstomi keli variantai: įdarbinti partijos kolegą T.Rudį kitoje seniūnijoje, pačioje savivaldybėje arba pasiūlyti darbo vietą vienoje iš savivaldybei priklausančių bendrovių.

"Partijos kolega ar ne – ne taip svarbu. Yra įstatymas, kuris reikalauja jam suteikti adekvatų darbą, jei ne seniūno, tai kitas pareigas, kurių būtų atitinkama kategorija ir atlyginimas. Jeigu jis sutiktų, įmanoma būtų jį įdarbinti ir savivaldybės įmonėje. Manau, kad kitą savaitę šį reikalą užbaigsime", – sakė V.Milėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų