Pereiti į pagrindinį turinį

Ieškantiesiems pagalbos – nauji bažnyčios namai

2012-10-01 07:00
Ieškantiesiems pagalbos – nauji bažnyčios namai
Ieškantiesiems pagalbos – nauji bažnyčios namai / Artūro Morozovo nuotr.

Atidaryti Mažosios Prisikėlimo bažnyčios parapijos namai, kuriuose prieglobstį ras pagalbos ieškantys kauniečiai. Parapijos vadovai statybų etapo užbaigti neketina – planuoja naujus darbus.

„Mūsų tikslas yra ne tik kviesti žmones į Bažnyčią. Vienas iš mūsų uždavinių – suteikti jiems pagalbą, o be tinkamų patalpų tai labai sunku padaryti“, – kalbėjo Paminklinės Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius.

Panaudojus ES lėšas atnaujinti parapijos namai prieš savaitę buvo pašventinti, o penktadienį oficialiai atidaryti. Juose jau kurį laiką lankosi anoniminiai alkoholiai ir kiti psichologinės ar socialinio darbuotojo pagalbos ieškantys parapijiečiai, tačiau netrukus namų durys atsivers išties plačiai. Čia bus mokoma užsienio kalbų bei kompiuterinio raštingumo. Nedirbantiems žmonėms bus sudaryta galimybė įgyti vieną iš 57 darbinių kvalifikacijų. Šiuo metu jau vyksta socialinių darbuotojų padėjėjų ir slaugytojų padėjėjų mokymai, kuriuose dalyvauja 23 asmenys.

Parapijos namai stovi neseniai sutvarkytame Mažosios Prisikėlimo bažnyčios šventoriuje, prieš kurį laiką buvo atnaujinta ir pati bažnyčia. V.Grigaravičius tikisi, kad netolimoje ateityje pavyks sutvarkyti dar vieną šventoriuje stovintį medinį pastatą.

„Tikrai rastume, kam jį panaudoti. Dar reikia vietos nuo narkotikų bei kitų priklausomybių kenčiančių žmonių grupėms“, – aiškino klebonas.

Rugsėjį paaiškėjo, kad jau greitai ims gražėti ir Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios aplinka. Jos sutvarkymo darbams milijonas litų bus skirta iš ES fondų. Skaičiuojama, kad projekto vertė siekia 4,9 mln. litų, tačiau jei pavyks panaudoti A.Juozapavičiaus prospekto ir Parodos gatvės grindinių tašytus akmenis, projektas gali atpigti 1,5 mln. litų. V.Grigaravičius tikisi, kad bažnyčios aplinka bus sutvarkyta kitais metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų