Pereiti į pagrindinį turinį

Išpardavimai – vyrų kantrybės išbandymas

2009-01-19 09:00
Išpardavimai – vyrų kantrybės išbandymas
Išpardavimai – vyrų kantrybės išbandymas / Tomo Raginos nuotr. Srautas: pirkėjai atakavo visas rožiniais plakatais paženklintas parduotuves.

Žinia apie nuolaidų lietų akimirksniu pakoregavo dalies miestiečių savaitgalio planus. Užmiršta ir akcija, raginanti kelias dienas vengti didžiųjų prekybos centrų.

Penktadienio vakarą, likus pusvalandžiui iki starto šluoti lentynas, keliai, vedantys į prekybos ir laisvalaikio centrą "Mega", buvo apytuščiai. Didelei nuostabai, automobilių stovėjimo aikštelėje laisvų vietų taip pat nereikėjo su žiburiu ieškoti. Atvėrus centro duris, didelio šurmulio nepastebėjome, sujudimas buvo jaučiamas tik kavinėse – įsitaisę prie arbatos puodelių ar alaus bokalų, miestiečiai klausė Prezidento Valdo Adamkaus kalbos dėl protesto akcijos prie Seimo rūmų.

Keliolika minučių po 18 val. iš antro aukšto dirstelėjus į apačią vaizdas nepriminė to, kuris mus pasitiko atvykus – spartesniu žingsniu nei įprastai centro lankytojai ieškojo parduotuvių su rožiniais plakatais, kuriuose baltomis raidėmis užrašytas slaptasis kodas: "Nušluok lentynas. Papildoma 20 proc. nuolaida visoms išpardavimo prekėms.

"Apskaičiuokime: jei batai kainuoja 150 litų, su pritaikyta nuolaida mokėsiu už juos 120 litų. Žiemos pražioje už juos buvo prašoma 399 litų. Nenusipirkti būtų nuodėmė", – stovėdama eilėje prie bankomato, skaičiavo kaunietė Gertrūda. Laisvu nuo paskaitų laiku padavėja dirbanti mergina tikino, kad penktadienio vakaras – idealus laikas apsipirkti, nes šeštadienio rytą jai teks lakstyti su padėklais viename Kauno restoranų.

Didžiausią pirkėjų srautą savaitgalį teko atremti drabužiais, avalyne, namų apyvokos reikmenimis ir elektroniniais prietaisais prekiaujančių parduotuvių personalui. "Kas greitesnis, tas pirmesnis", – žvelgiant į po prekių krūvas besirausiančius miestiečius, piršosi vienintelė mintis.

Avalynės parduotuvėje eidama pro vieną lentynų pusamžė moteris ją užkliudė – visi buvę batai akimirksniu atsidūrė ant žemės, tačiau įvykio kaltininkei tai nerūpėjo. Alkūnėmis laisvindama sau kelią, ji skubėjo prie kitų batų. Rinkdama išverstos lentynos turinį, simpatiška pardavėja -konsultantė prasitarė esą per pastarąjį pusvalandį tai trečia prekes vartanti klientė.

Kol moterys ir merginos siaubė drabužių ir avalynės parduotuves, vyrai kantriai jų lūkuriavo ant suolelių, kiti žvalgėsi po elektroninių prekių parduotuves. "Regis, žmona įstrigo ilgam", – toldamas nuo drabužių parduotuvės atsiduso kaunietis Vilius. Už rankos stvėręs dukrą Lizę, vyriškis nuobodulį bandė įveikti žaislų parduotuvėje, nes ir čia taikoma papildoma 20 proc. nuolaida. "Tikiuosi su mažąja bus mažiau problemų nei su žmona", – spausdamas dukros ranką šyptelėjo vyras.

Praėjus trims valandoms nuo didžiojo išpardavimo starto, prekybos ir laisvalaikio centras nepriminė sujudinto skruzdėlyno. Stumdami maišų prikrautus vežimėlius, miestiečiai judėjo išėjimo durų link. "Jei netingėsime, gal ryt atsikeliame anksčiau?" – žvelgdamos į pirkinius svarstė mama ir dukra.

Šeštadienio rytą su papildoma 20 proc. nuolaida prekes iš lentynų buvo galima šluoti nuo 10 iki 14 val. "Vėl viskas iš naujo", – žvelgdama į artėjančius pirkėjus kolegei į ausį sušnabždėjo drabužių parduotuvės darbuotoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų