Pereiti į pagrindinį turinį

Itališko vyno vilionės

2009-01-17 09:00

Tikro Italijos skonio nepajusi nepakėlęs taurės itališko vyno. Vyno namų "Vintana" vadybininkas Albertas Koncijalovas siūlo paragauti lengvo baltojo vyno iš Sicilijos "Foraci Grillo IGT 2007 Sicilia".

Pasigaminę itališką patiekalą, nepamirškite išsirinkti prie jo tinkančio gėrimo. Gal tai bus "Foraci Grillo IGT 2007 Sicilia" – baltasis sausas rūšinis vynas iš Sicilijos? Šio vyno sudėtyje – 100 proc. Grillo vynuogės.

"Tai viena iš klasikinių Sicilijos vynuogių rūšių, iš jų vynas buvo gaminamas dar prieš 2500 metų. Šių vynuogių savitumas ir įdomumas tas, kad vyno skonis toks pat tvirtas kaip Chardonnay vynuogių, bet gaivesnis nei Sauvignon blanc. Todėl šio vyno skonis lengvas, bet kartu išbaigtas", – aiškino A.Koncijalovas.

"Tegul jūsų nebaugina šiaudų spalva, būdinga tvirtesniems arba desertiniems vynams. Valgant jūros gėrybes, žuvies patiekalus arba tiesiog užkandžiaujant lengvais (nebrandintais) sūriais, nebūtinai itališkais, pajusite tikrą malonumą. Beje, nepamirškite vaisių: kriaušių, vynuogių, riešutų (tik ne sūrių, nes tai – ne alus), figų, melionų", – patarė A.Koncijalovas.

Šio vyno galima įsigyti: Vyno namuose "Vintana", Tilto g.6-8, arba parduotuvėje "Vintana gourmet", Polocko g. 32.

Kaina: 28 litai.

Geriausia gerti atšaldytą iki 12 laipsnių

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų