Pereiti į pagrindinį turinį

Įžūliam Kauno valdininkui atsirūgo nemokami pietūs

2013-03-29 08:25
Įžūliam Kauno valdininkui atsirūgo nemokami pietūs
Įžūliam Kauno valdininkui atsirūgo nemokami pietūs / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno centrinėje dalyje dirbantys verslininkai gali atsipūsti – vakar iš pareigų atleistas savo įžūliais žygiais visame mieste pagarsėjęs Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Arminas Pacevičius.

Sulaukė daug skundų

Arogantiškas, nemandagus, įžūlus, laidantis užuominas apie kyšius, reikalaujantis pavalgydinti ir pagirdyti. Tokie pasakojimai apie savivaldybės tarnautoją A.Pacevičių Kaune sklandė pastaruosius porą metų. Reklamos įrengimo taisyklių pažeidimus fiksuojantis ir lauko kavinių leidimus tikrinantis valdininkas ne kartą buvo skundžiamas ir tiesioginiam viršininkui, ir savivaldybės administracijos vadovams.

„Neformalių nusiskundimų dėl jo jau seniai gauname. Skundėsi kavinių, parduotuvių darbuotojai, net prekiautojai gėlėmis“, – kalbas patvirtino Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. Jis vakar pasirašė įsakymą dėl A.Pacevičiaus atleidimo.

Verslininkai skundėsi, kad A.Pacevičius laido užuominas apie kyšius, įžūliai elgiasi: nemoka už maistą kavinėse, gėles, ledus. Pats A.Pacevičius verslininkų skunduose minimus dalykus kategoriškai neigdavo.

„Juo skųsdavosi daugybės įmonių vadovai, tačiau jie nesutikdavo pateikti skundų raštu. O rašyti skundo nepriversi. Apie skundus ne kartą su juo (su A.Pacevičiumi – red. past.) kalbėjau, bet jis viską neigdavo ir toliau darydavo savo“, – pasakojo savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimas Sidera.

A.Pacevičius gavo ne vieną nuobaudą, vienos jų nesėkmingai bandė atsikratyti teisme. Vis dėlto skundų nemažėjo.

Darbavosi net sirgdamas

Galiausiai kelių verslininkų kantrybė trūko – jie išdrįso parašyti oficialius skundus.

Sudaryta komisija ištyrė, kad A.Pacevičius dirbo stebėtinai uoliai. Dėl reklamos įrengimo taisyklių pažeidimų jis į įmonių atstovus kreipdavosi net ir tomis dienoms, kai oficialiai negalėdavo dirbti dėl ligos.

„Ne vieni mūsų patalpų nuomininkai skundėsi, kad jis ateidavo pavalgyti ir nė neketindavo susimokėti. Paprieštaravus grasindavo surašysiąs protokolą“, – „Kauno dienai“ pasakojo miesto Centre kavinę nuomojanti kaunietė.

Jos vardas ir pavardė redakcijai žinomi, tačiau moteris nenorėjo, kad būtų paviešinta nei jos asmenybė, nei jai priklausančių patalpų adresas.

Nemokamų paslaugų paketas

Viešumo nenorėjo ir kita oficialų skundą parašiusi moteris.

„Neseniai pradėjome dirbti, nenorėtume būti minimi tokiose istorijose“, – sakė ji. Moteris nepaaiškino, ko bijo: A.Pacevičiaus ar jo kolegų keršto.

R.Sidera patikino, kad viso Viešosios tvarkos skyriaus tapatinti su A.Pacevičiumi negalima.

„Žinoma, kad pasitaiko visko, būna skundų dėl vieno ar kito mūsų darbuotojo veiksmo, tačiau faktas toks, kad žmonės nei oficialiai, nei anonimiškai niekada nesiskundė dėl kitų darbuotojų elgesio. A.Pacevičius toks vienintelis“, – teigė R.Sidera.

A.Pacevičius Viešosios tvarkos skyriuje dirbo kelerius metus. Jo viršininkas R.Sidera teigė, kad skundai dėl pavaldinio elgesio pradėjo plaukti ne iškart, tačiau pernai jų jau buvo itin daug.

„Jis ne tik nemokamai valgo ir išgeria. Jis susiorganizavo visą paketą nemokamų paslaugų. Jo šeimos nariai nemokamai kerpasi kirpykloje, geria kavą kavinėse“, – žurnalistams pasakojo viena anonime norėjusi likti moteris.

Gėdino žurnalistus

Vieną iš A.Pacevičiaus žygių „Kauno diena“ buvo aprašiusi praėjusią vasarą.

Tada savivaldybės tarnautojo veiksmų nesuprato Vytauto prospekte atidarytos optikos savininkai. Jiems niekaip nesisekė suderinti reklamos stendo projekto, o A.Pacevičius rengė keistus reidus, ragino atvykti pasikalbėti, bet nesiryžo surašyti pažeidimo protokolo.

Neseniai A.Pacevičius skambino į „Kauno dienos“ redakciją ir gėdino žurnalistus teigdamas, kad dienraščio interneto archyve esantis straipsnis "Ar Kauno valdininkas gali reikalauti kyšio?" jį žemina.

„Supraskite, ieško kas nors per “Google„ sistemą mano pavardės ir randa štai tokį straipsnį“, – piktinosi A.Pacevičius. Jis sakė, kad neigiama antraštė yra smūgis gerai jo reputacijai, ir užsiminė ketinąs kreiptis į etikos sargus.

Vakar A.Pacevičius, paskambinus „Kauno dienos“ žurnalistams, atsiliepė telefonu, tačiau, nesuspėjus suformuluoti klausimo, numetė telefono ragelį. Vėliau į telefono skambučius jau nebeatsiliepė.

D.Ratkelis neatmetė tikimybės, kad atleistas darbuotojas savo tiesą ims įrodinėti teismuose, tačiau savivaldybės administracijos direktorius teigė to nebijantis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų