Pereiti į pagrindinį turinį

J.Imbrasas į rinkimus joja ant "Vilniaus energijos"

2009-04-10 09:00

Ruošdamasis rinkimams į Europos Parlamentą buvęs Vilniaus meras Juozas Imbrasas ėmėsi senų triukų: pakilo į kovą su šilumą tiekiančia bendrove "Vilniaus energija".

Vakar surengtoje piliečių sueigoje J.Imbrasas paskelbė reikalaujantis Vilniaus mero Viliaus Navicko iki liepos 1-osios nutraukti miestui nenaudingą sutartį su šilumos tinklus nuomojančia "Vilniaus energija". J.Imbraso iniciatyva jau buriama grupė, kuri organizuos piliečių, pritariančių, kad sutartis būtų nutraukta, parašų rinkimą.

Buvusio mero argumentai, kodėl būtina atsisakyti šilumos tinklų nuomos sutarties su "Vilniaus energija, girdėti daugiau nei prieš pusmetį, tik tąkart naudoti artėjant rinkimams į Seimą.

"Šildymas – viešoji paslauga, ir ji negali būti pasipinigavimo sfera. Pusę milijono vilniečių ta paslauga naudojasi ir moka neteisingą kainą. Tiek daug nelogiškumų, paslėptos apgavystės. Į ją neįskaičiuota 100 mln. litų pajamų, gaunamų už elektrą. Taigi elektra nesigamina man papūtus! Nėra ir per dvejus trejus metus bendrovės sutaupytų 150 mln. litų už taršos limitus. Be to, jie kūrena dujas, kurios gerokai brangesnės už mazutą. Šaltą vandenį gauna iš "Vilniaus vandenų", jį pašildo ir mums parduoda, bet su "Vilniaus vandenimis" neatsiskaito. Šiandien apie 14 mln. litų skola susidariusi. Jiems mes nerūpime, jie atėjo prisiplėšti pinigėlių!" – audringą kalbą rėžė J.Imbrasas.

Vilniaus meras V.Navickas piliečių sueigoje priimtą sprendimą, įpareigojantį jį nutraukti šilumos tinklų nuomos sutartį, pavadino nerealiu. Esą jeigu J.Imbrasas norėjo atsisakyti sutarties, galėjo ją nutraukti per dvejus metus, kai buvo Vilniaus meru.

"Dvejus metus buvo valdžioje, nieko nenutraukė, o dabar vaidina gelbėtoją. Yra 20 mln. litų savivaldybės skola už šildymą, jis pridarė kitų skolų ir dabar vaidina gelbėtoją. Neva išasfaltavo mieste duobių už 16 mln. litų, iš kurių 13 mln. litų nesumokėta. Jis prašvilpė Vilnių, darė projektus už penkis kartus didesnes išlaidas, negu buvo galima. Per dvejus metus iš viso sukaupta per 400 mln. litų skolų. Iš vyšnios iškrito ir dar neatsistojo. Aš taip ir vertinu jo įpareigojimą dėl sutarties. Tegul lipa atgal į vyšnią", – užjaučiamai galvą lingavo V.Navickas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų