Pereiti į pagrindinį turinį

Karšta savivaldybės kontrolieriaus kėdė – dar tuščia

2013-03-06 19:00
Karšta savivaldybės kontrolieriaus kėdė – dar tuščia
Karšta savivaldybės kontrolieriaus kėdė – dar tuščia / G.Raudonis. Artūro Morozovo nuotr.

Nors Kauno savivaldybės kontrolierius atleistas iš pareigų dar sausio pabaigoje, konkursas į šį postą dar nepaskelbtas. Kol kas tik vyksta svarstymai, kas dar neteks darbo Kontrolės ir audito tarnyboje, nes miesto taryba šio padalinio darbuotojų skaičių nusprendė sumažinti nuo 21 iki 14 etatų.

Miesto tarybos sekretorius Mindaugo Šivicko teigimu, savivaldybės kontrolierių skiria ir atleidžia miesto tarybai.

„Dėl konkurso kol kas jokio sprendimo nėra. Jį turėtų paskelbti miesto taryba, kuri ir sudarytų atrankos komisiją. Kandidatai prašymus užimti šias pareigas, jai turės teikti įstatymų numatyta tvarka“, – sakė M.Šivickas.

Trylika metų savivaldybės kontrolieriumi dirbusio Gedimino Raudonio vietą nuo vasario 1-osios laikinai užėmė jo pavaduotojas Kornelijus Kleinauskas.

Traukdamasis iš pareigų G.Raudonis trinktelėjo durimis – jo tarnyba atliko remontuotų socialinių būstų auditą. Po šių išvadų savivaldybės administracija kreipėsi į prokuratūrą dėl galbūt fiktyvių remontų.

Atleidžiant pensinio amžiaus G.Raudonį, buvo nuspręsta mažinti ir jo vadovautą Kontrolės ir audito tarnybą.

21 etatą turėjusioje tarnyboje politikai nusprendė palikti 14 darbuotojų. Specialistai iš darbo turės trauktis gegužės pabaigoje, nors kalbintas laikinasis vadovas K.Kleinauskas pripažįsta, kad jau dabar tarnyboje tvyro įtampa.

„Apie konkursą nieko nežinau. Taip pat nesvarsčiau, ar pats dalyvaučiau jame. Dabar turiu rūpesčių, nes pas mus vyks atleidimai. Situacija tikrai įtempta, sunkus momentas mūsų darbuotojams. Šis postas taip pat atsakingas – čia nėra taip paprasta dirbti, kaip gali atrodyti“, – susirūpinimo neslėpė laikinasis savivaldybės kontrolierius.

Nors diskusijų, ar tikrai būtina mažinti darbuotojų, kontroliuojančių savivaldybės veiklą, skaičių, buvo nemažai, sprendimas priimtas neatlikus jokių detalesnių skaičiavimų.

Atsilaisvinę etatai turėtų atitekti savivaldybės administracijai – planuojama plėsti Viešojo saugumo skyrių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų