Pereiti į pagrindinį turinį

Kas kelia įtampą miesto valdžioje?

2012-12-13 13:25
Kas kelia įtampą miesto valdžioje?
Kas kelia įtampą miesto valdžioje? / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno konservatorių sueiga nusprendė, kad jų atstovai miesto taryboje prireikus gali keisti valdančiąją koaliciją. Tokie planai nustebino konservatorių partnerius.

Partneriai nustebę

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Kauno skyriaus sueiga prieš rinkimus į Seimą buvo nusprendusi nekeisti miestą valdančios koalicijos. Per užvakar vykusį posėdį toks sprendimas atšauktas.

„Pirmą kartą apie tai girdžiu. Keista. Pagal mūsų susitarimus taip neturėtų būti. Yra koalicijos sutartis, ir viskas“, – stebėjosi miesto taryboje valdančiąją daugumą sudarančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) frakcijos lyderė Aušra Ručienė.

Apie konservatorių svarstymus keisti koalicijos sudėtį nieko nebuvo girdėjęs ir Liberalų ir centro sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Arvydas Garbaravičius.

„Negaliu pasakyti, kokia intencija konservatoriai priėmė tokį sprendimą. Galbūt jie siekia, kad visi 41 miesto tarybos nariai priklausytų valdančiajai daugumai ir neliktų opozicijos. Juk Kaune laukia daug didelių darbų“, – sakė A.Garbaravičius.

Nežada draskyti

Kauno meras Andrius Kupčinskas tikino, kad valdančiosios koalicijos draskyti neketinama, tačiau neatmetama galimybė ją praplėsti, pasikvietus opozicijoje esančias frakcijas.

„Šiuo metu valdančiojoje koalicijoje kyla diskusijos, kurios atideda sprendimus. Su gausesne balsų dauguma galėtume sparčiau eiti į priekį, todėl ir neatsisakome plėsti koaliciją“, – pareiškė meras.

„Jokios įtampos koalicijoje nejaučiu. Kaip tik galvoju, kad dabar viskas normalu, stabilu“, – stebėjosi A.Ručienė.

„Įdomu, ar tai tik praplėtimas, ar noras kažką keisti? – kalbėjo Kauno socialdemokrų lyderė, Seimo narė Orinta Leiputė. – Konservatoriai jau porą kartų siūlė praplėsti koaliciją. Tai neįtikino, nes manau, kad dabartinė koalicija puikiai gali dirbti. Kiekvienas praplėtimas sumažintų koalicijos partnerių įtaką, matyt, konservatoriams tai yra paranku.“

Kandidatų – ne vienas

A.Kupčinsko teigimu, apie galimybę prisijungti prie koalicijos yra kalbėta beveik su visomis opozicijos frakcijomis.

Meras kol kas neatskleidžia, ką labiausiai norėtų persivilioti iš opozicijos. „Pasikalbame su visais“, – tepasakė A.Kupčinskas.

Miesto tarybos opozicijoje yra Darbo partijos, Liberalų sąjūdžio, „Vieningo Kauno“ ir „Dirbam Kaunui“ frakcijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų