Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune prasideda jaunučių krepšinio čempionatas

2009-08-06 09:50
Įprotis: Izraelio jaunieji krepšininkai alylai saugomi, nes to paprašė rinktinės vadovai.
Įprotis: Izraelio jaunieji krepšininkai alylai saugomi, nes to paprašė rinktinės vadovai. / Antano Slavinsko nuotr.

Į šiandien Kaune prasidedantį Europos jaunučių krepšinio čempionatą atvyko beveik 500 dalyvių, teisėjų ir kviestinių svečių. Tikimasi, kad atvyks ir panašus skaičius sirgalių.

Netikėta žiūrovų gausa

Liepos pirmojoje pusėje nuo iš visos Europos suvažiavusių lengvaatlečių gausos išsipūtęs Kaunas sulaukė naujos sportininkų porcijos. Šįkart renginys nėra tokio didelio masto, todėl viešbučiai nesubraškėjo. Europos vaikinų iki 16 metų čempionato ir su juo susijusių renginių dalyvių poreikiams užsakyta vietų keturiuose viešbučiuose. 16 krepšinio komandų delegacijos apsigyveno dviejuose. Dar dviejuose viešbučiuose apsigyveno varžybų teisėjai, oficialūs svečiai, trenerių seminaro dalyviai.

Čempionato direktorius Mindaugas Špokas sakė kol kas jokių priekaištų iš svečių negavęs. Atrodo, kad čempionatui pasirengta sklandžiai.

"Tiesa, yra viena problema – norinčių ateiti žiūrovų yra daugiau nei telpa salėse. Bet geriau, kad netilptų, negu iš vis neateitų", – čempionato išvakarėse gera nuotaika spinduliavo M.Špokas.

Iki atkrentamųjų varžybų komandos žais "Žalgirio" treniruočių centro ir Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos salėse. Jose telpa 500–600 žiūrovų. M.Špoko žiniomis, į rungtynes, kuriose žais lietuviai, norėtų ateiti iki pusantro tūkstančio žmonių. Bilietas į rungtynes kainuoja šešis litus. Realus norinčių apsilankyti sirgalių skaičius paaiškės, kai prasidės lemiamos kovos Kauno sporto halėje.

Atvyks tėvai iš Ispanijos

Kol kas dar nežinoma, kiek iš svetur atvyks sirgalių. Žinoma, kad kai kurie jų jau rezervavo kambarius viešbučiuose, tačiau didžioji gvardija turėtų pasirodyti čempionatui artėjant prie pabaigos.

"Jei žaisime gerai, manau, kad atvyks nemažai palaikančiųjų. Bet kokiu atveju kitą savaitę ketina atvažiuoti kai kurių žaidėjų tėvai", – kalbėjo Ispanijos komandos trenerių štabo narys Danielis Sarto.

Ispanai "Reval Hotel Neris" viešbutyje apsistojo antradienį vakare, todėl įspūdžiais apie Kauną dalytis dar nedrįso, bet sakė nesusilaikę ir per Laisvės alėją perkulniavę tą patį vakarą.

"Buvo jau tamsu, bet mums patiko už kampo esanti bažnyčia (Įgulos – red.), buvome nuėję iki kažkokio vyriausybinio pastato (savivaldybės – red.). Pirmą įspūdį Kaunas padarė neblogą, bet daugiau galėsime pasakyti po kelių dienų", – aiškino D.Sarto.

Kauno regiono turizmo informacijos centro atvykstamojo turizmo vadovė Inga Pažereckaitė sakė, kad čempionato organizatoriai pasirūpino, kad visų komandų atstovai turėtų informacinius bukletus apie lankytinas miesto vietas. Kitą ketvirtadienį čempionate numatyta laisva diena. Per ją organizatoriai užsakė ekskursiją po Kauno centrą, kelionę laivu Kauno mariose.

Išskirtinė žydų apsauga

Septynias komandas priėmusio "Kauno" viešbučio pardavimų vadovė Giedrė Čipkutė pasakojo, kad apie 80 kambarių užėmę svečiai jokių išskirtinių sąlygų nereikalavo.

Tik Izraelio delegacija iškėlė nekaprizingus pageidavimus dėl saugumo. Apsaugos darbuotojų prie kiekvieno kambario durų statyti nereikėjo, bet buvo paprašyta visus delegacijos narius apgyvendinti gretimuose kambariuose.

Žydai atsivežė du apsaugos darbuotojus, kurie uoliai rūpinasi delegacijos saugumu. Akylai tikrinamas autobusas, kuriuo į treniruotes vyksta Izraelio rinktinė, šniukštinėjamas kiekvienas sporto salės kampas. Čempionato savanoriai pasakojo, kad po trečiadienio rytinės treniruotės "Žalgirio" treniruočių centre apsaugos darbuotojai nusprendė komandą išvesti pro atsarginį išėjimą. Visai grupei teko klaidžioti pastato rūsiais.


Čempionato dalyviai

A grupė: Izraelis, Turkija, Italija, Juodkalnija

B grupė: Graikija, Lietuva, Rusija, Lenkija

C grupė: Čekija, Ispanija, Kroatija, Vokietija

D grupė: Latvija, Serbija, Prancūzija, Ukraina


Ribojamas eismas Pašilės gatve

Europos vaikinų iki 16 metų krepšinio čempionato rungtynės rugpjūčio 6–12 d. vyks A.Sabonio krepšinio mokyklos salėje, Pašilės g. 39A. Siekiant išvengti transporto spūsčių, rugpjūčio 6, 8, 10, 12 d. Pašilės gatve vyks vienpusis eismas – nuo Taikos prospekto K.Baršausko gatvės link.

Vienpusis eismas vyks nuo 12 iki 22 val. Čempionato organizatoriai atsiprašo kauniečių ir miesto svečių dėl būsimų nepatogumų.

"Tai tik laikini nepatogumai vairuotojams, tačiau Kaunas gali didžiuotis, kad čia vyksta čempionatas ir po truputį gali pratintis prie to, kad 2011 m. čia vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas ir miestas sulauks galybės žiūrovų iš visos Europos", – sakė Lietuvos krepšinio federacijos Europos U16 vaikinų krepšinio čempionato vykdomasis direktorius Mindaugas Špokas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų