Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno mariose – žuvys riebesnės

2008-11-05 09:00

Plakiai, kuojos, karšiai, starkiai, lydekos, ešeriai į Girstupio turgavietę atkeliauja iš Kauno marių. Spalio pradžioje prasidėjęs žvejybos sezonas tęsis iki pat pavasario. Turgavietės žuvies skyriaus pardavėja portalui kaunodiena. lt tvirtino, kad šį sezoną Kauno mariose pagaunama daugiau žuvies.

„Teko išvysti ir nemažų žuvelių. Vieną dieną tiekėjai atvežė 5 kilogramus sveriančių karšių. Juos kaipmat išpirko kituose turgavietės skyriuose dirbančios pardavėjos. Didelė žuvis - riebesnė, mažai ašakų", - pasakojo žuvies pardavėja Reda Rakauskienė.
Žuvis į Girstupio turgavietę pristatoma rytais kas antrą dieną. Žalią žuvį šaldytuvuose galima laikyti 4 paras. „Dažnai žvejai Kauno mariose žuvį gaudo naktimis, sako, kad geriausiai kimba tamsiuoju paros metu", - patirtimi dalijosi pardavėja.

Dalis žuvies į Kauno turgavietes atvežama iš Kuršių marių. Tačiau pardavėja pastebi, kad ten sugautos žuvies skonis skiriasi nuo Kauno mariose plaukiojančios žuvies: čia, pasirodo, veisiasi riebesni karšiai. „Ateina patyręs žuvies mėgėjas ir iškart atskiria, kur sugauta žuvis", - pastebi R.Rakauskienė.

Girstupio turguje daugiausia nuperkama karšių ir starkių. Iš viso per dieną parduodama apie 30 kilogramų vien gyvos žuvies. Didžiąją dalį žuvies iš šios turgavietės nuperka restoranai ir kavinės.

Pirkėja Aldona prisipažino, kad Kauno mariose sugautos žuvies ji neperkanti. „Kvapas nepatinka, paruošti sunkiau ir skonis kitoks, nei jūros žuvies", - vardijo moteris.
„Dažnai perku šviežią žuvį. Man skani ir Kauno mariose sugauta žuvis. Labiausiai mano šeima mėgsta ešerius", - pasakojo kaunietė Zoja.

„Dažniausiai perku rūkytą žuvį. Šviežios žuvies turgavietėje stengiuosi nepirkti, šviežią tik mano katinukas ėda", - porino pagyvenęs vyriškis, pardavėjos paprašęs į maišelį įdėti kelis ešeriukus.

Pasak R.Rakauskienės, prieš Kūčias ir Šv.Kalėdas Girstupio turguje žuvies skyriuje pirkėjų padaugėja kelis kartus. „Visi nori karšių, lydekų, kad kuo mažiau kaulų būtų, kad lengviau žuvį įdaryti būtų galima."

Pardavėja pasakojo, kad kuojas, plakius perka mažesnes pajamas turintys žmonės.
Palyginti su praėjusiais metais, šviežios žuvies kainos šiemet išliko panašios. Šviežių kuojų kilogramas šiuo metu kainuoja 2,90 lito, plakių - 1,90 lito. Brangesnės žuvys - karpiai, karšiai, lydekos. Karpių kilogramas kainuoja 9,50 lito, karšių - 6,90 lito. „Kai didesnius karšius parduodam, likusius mažesnius pardavinėjame po 3,50 lito", - prekybos ypatumais dalijosi pardavėja.

Prekeiviai teigė, kad visa žuvis įsigyjama legaliai, o iš brakonierių jos neperkama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų