Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno miesto savivaldybė perstumdė kėdes

2012-05-05 08:40
Kauno miesto savivaldybė perstumdė kėdes
Kauno miesto savivaldybė perstumdė kėdes / Artūro Morozovo nuotr.

Vakar dalis savivaldybės tarnautojų krovėsi daiktus ir kraustėsi į naujas darbo vietas. Valdiškus postus prarado vos keletas specialistų, todėl šį kėdžių persistumdymą galima palyginti su savivaldybės administracijos reformos imitacija.

Antikorupcijos nereikia

Nuo gegužės 1 d. nebedirba tiesiogiai savivaldybės administracijos direktoriui buvęs pavaldus vyriausiasis specialistas Darius Makarevičius. Jam pasiūlytas kitas darbas – savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos (VTT) vyr. specialisto vieta, tačiau D.Makarevičius nesutiko jos užimti

Savivaldybės administracijoje D.Makarevičius buvo atsakingas už korupcijos prevenciją ir kontrolę.

„Mano akademinis ir praktinis įdirbis daug metų susijęs su antikorupcija ir jos prevencija. Jei mano darbas tapo nereikalingas administracijos direktoriui, labai keista“, – plačiau apie savo išėjimo priežastis kalbėti nenorėjo nuo 2006 m. Antikorupcijos komisijai priklausęs D.Makarevičius.

Uždirbs iš baudų?

Idėja, kad VTT reikia stiprinti ir priimti naujų darbuotojų, kilo Kauno merui Andriui Kupčinskui. Esą, padidinus šios tarnybos darbuotojų skaičių, daugiau bus surenkama baudų. Šiuo metu VTT dirba 16 žmonių.

Pernai už įvairius prasižengimus savivaldybė surinko beveik 300 tūkst. litų baudų.

„Mums nori nenori reikia stiprinti Viešosios tvarkos tarnybos pajėgumus. Vilnius analogiškame padalinyje įsteigė net 40 papildomų etatų, nes sostinė nuo sausio galėjo prarasti 10 mln. litų“, – pavasarį susitikime su menininkais kalbėjo A.Kupčinskas.

Buvo net svarstymų, kad viešąją tvarką galėtų prižiūrėti ir tarnybos gretas papildyti net kai kurie Kultūros skyriaus darbuotojai. Vėliau šios minties atsisakyta.

Vedėjas spiriamas lauk

Didžiajai daliai Kultūros skyriaus darbuotojų buvo įteikti atleidimo lapeliai. Šią savaitę daugumai jų pasiūlytos tos pačios darbo vietos.

Bene vienintelis, kurio pareigos pažemintos, – skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas.

„Taip, man pasiūlyta vyriausiojo specialisto vieta. Dar svarstau, ką daryti, bet manau, kad savivaldybėje nebeliksiu dirbti ir išeisiu pats“, – nusivylimo neslėpė S.Šliažas.

Kultūros skyriaus tai pat nebeliks – vietoje jo atsiras Kultūros ir turizmo plėtros skyrius. Naujame skyriuje liks du poskyriai, o vedėjui bus skelbiamas naujas konkursas. Neabejojama, kad į jų vietą atsisės valdančiosios koalicijos atstovams lojalus žmogus. Šio skyriaus pavaduotoju jau paskirtas Andrius Cechanavičius.

Pakeitė postus

Turizmo poskyriui vadovaus buvusio Miesto įvaizdžio ir turizmo skyriaus vedėjo pavaduotojas Romutis Navardauskas-Palaima.

Kultūros ir meno poskyriui vadovaus Daiva Morkūnaitė-Šmitienė, dabar esanti motinystės atostogose. Savivaldybės Viešosios vadybos ir personalo skyriaus vedėja Agnė Augonė patvirtino, kad iš Kultūros skyriaus su S.Šliažu išeina ir dar viena darbuotoja.

Dviem specialistėms kita darbo vieta nepasiūlyta dėl pensinio amžiaus, nors tarybos kadencijos pradžioje savivaldybėje dirbo apie 70 tokio amžiaus žmonių.

Dar viena permaina – lauk metamas ir buvusio savivaldybės Europos Sąjungos paramos ir strategijos skyriaus vedėjas Saulius Lukošius. A.Augonė teigė, kad jam darbo vieta nepasiūlyta, nes nebeliko tokios pareigybės.


Naujieji skyriai primena departamentus

Nuo gegužės 5 d. savivaldybėje panaikinti Detaliojo planavimo organizavimo skyrius, Europos Sąjungos paramos ir strategijos skyrius, Kultūros skyrius, Miesto įvaizdžio ir turizmo skyrius, Plėtros programų ir investicijų skyrius, Švietimo ir kultūros įstaigų veiklos analizės skyrius ir Urbanistikos skyrius.

Iš šešių savivaldybės skyrių sulipdyti trys nauji. Tai gerokai stambesni padaliniai. Naujieji skyriai savo struktūra primena anksčiau panaikintus departamentus – dabar savivaldybėje atsirado Investicijų ir strateginio planavimo skyrius, Kultūros ir turizmo plėtros skyrius, Urbanistikos ir detaliojo planavimo skyrius.

Pasikeitus politiniams vėjams, savivaldybėje beveik kaskart rengiama reorganizacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų