Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno moksleiviai gali tikėtis draudikų išmokos

2013-03-20 05:00
Kauno moksleiviai gali tikėtis draudikų išmokos
Kauno moksleiviai gali tikėtis draudikų išmokos / Shutterstock nuotr.

Nuo kitų mokslo metų Kauno mokyklose susižeidęs ar sužeistas moksleivis gali tikėtis draudikų išmokos.

Taip tvirtina Kauno miesto savivaldybė, planuojanti mokyklas apdrausti civilinės atsakomybės draudimu. Šių metų miesto biudžete tam skirta 50 tūkst. litų.

„Šios idėjos tikslas yra ne tik apdrausti moksleivius nuo nelaimingų atsitikimų, bet ir nuo tyčinių sužalojimų. Taip bus įvesta ekonominė sankcija smurtaujančių vaikų tėvams. Jeigu moksleivis panaudos smurtą prieš savo bendraklasį, nukentėjusiajam draudimas kompensuos žalą, o iš smurtaujančio vaiko tėvų regreso tvarka galės pareikalauti tos žalos atlyginimo“, – teigė idėjos iniciatorius, Kauno miesto tarybos narys Stasys Buškevičius.

Pasak politiko, pasitaiko atvejų, kai, vaikui nukentėjus per pamokas ar pertraukas, teismai švietimo įstaigas pripažįsta kaltomis, tačiau lėšų sumokėti kompensacijoms šios neturi.

Be to, šios idėjos įgyvendinimas prisidės prie saugios ugdymo aplinkos kūrimo ir, jeigu tai pasiteisins, ateityje bus galima skirti didesnę sumą mokyklų draudimui.

Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo Antano Bagdono žiniomis, pernai miesto mokyklose tyčia buvo sužaloti penki mokiniai. Lygiai tiek pat mokyklų buvo apsidraudusios savo lėšomis.

„Draudimas galios ne tik mokykloje, bet, pavyzdžiui, per mokyklos organizuotas ekskursijas ar stovyklas. Bus apdrausti ne tik mokiniai, bet ir visi mokykos teritorijoje atsidūrę asmenys ir jų nuosavybė“, – teigė A.Bagdonas.

Šiuo metu pradėtos vykdyti viešųjų pirkimų procedūros, rengiamos konkurso, po kurio paaiškės, su kuria draudimo bendrove bus bendradarbiaujama, sąlygos. Maksimali galima draudimo išmoka tikriausiai neviršys 50 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų