Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno mokykloms sužibo viltis sulaukti remonto

2013-05-08 17:28
Kauno mokykloms sužibo viltis sulaukti remonto
Kauno mokykloms sužibo viltis sulaukti remonto / Tomo Raginos nuotr.

Mažiausiai dešimt Kauno švietimo įstaigų turėtų būti atnaujintos Švietimo ministerijos lėšomis. Iš viso ministerija planuoja per ketverius metus atnaujinti ne mažiau kaip 120 švietimo įstaigų visoje šalyje.

Pagal švietimo įstaigų modernizavimo programos projektą, 2013–2016 m. preliminariai iš valstybės biudžeto švietimo įstaigų pastatams atnaujinti numatyta 40 mln. litų.

25 proc. numatomų pastatų atnaujinimo išlaidų turėtų finansuoti savivaldybės, tačiau ši sąlyga netaikoma pastatų avarinei būklei likviduoti.

Kauno savivaldybės Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio ir finansų skyriaus vedėja Rimantė Juodenienė teigė, kad miesto taryba yra patvirtinusi rezervinį sąrašą švietimo įstaigų, kurias reikia modernizuoti.

„Sąrašas, kurios švietimo įstaigos ir kokia tvarka gaus lėšų, skirtų modernizacijai, parengtas dar pagal 2009–2012 m. programos įgyvendinimo etapą“, – aiškino R.Juodenienė.

Į ministerijos lėšas pretenduoja 10 švietimo įstaigų, esančių sąraše, bet vedėja neatskleidė jų pavadinimų, esą šis sąrašas – dar negalutinis. R.Juodenienė taip pat negalėjo tiksliai pasakyti, kokia suma iš Švietimo ministerijos planuojamų 40 mln. litų atiteks Kaunui – esą projektas savivaldybę pasiekė tik pirmadienį ir į jį dar nespėta įsigilinti.

Ministerijos teigimu, įgyvendinus programą ne mažiau kaip 38 tūkst. mokinių visoje Lietuvoje pagerės mokymosi ir higienos sąlygos, ne mažiau kaip 100 švietimo įstaigų bus aprūpinta mokykliniais baldais.

Pagal ankstesnį programos įgyvendinimo etapą 2009–2012 m. šalyje atnaujintos 576 švietimo įstaigos, tarp jų – daugiau nei 20 Kaune.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų