Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno politikas netiki, kad jo sūnus nemandagus

2012-08-13 11:45
Kauno politikas netiki, kad jo sūnus nemandagus
Kauno politikas netiki, kad jo sūnus nemandagus / Artūro Morozovo nuotr.

„Kauno dienos“ neseniai aprašyta istorija, kai dėl žalos, patirtos dėl gatvių duobių, atlyginimo į Miesto tvarkymo skyrių kreipęsis vairuotojas savivaldybėje buvo apšauktas, neatsitiktinė. Tokios istorijos akivaizdžiai linkusios kartotis.

Tirs komisija

Užregistruotas oficialus dokumentas, kuriame savivaldybės administracijos direktoriui Dainiui Ratkeliui skundžiamasi dėl Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Nausėdos elgesio.

„Taip, gautas skundas dėl V.Nausėdos elgesio. Skunde buvo nurodyta, panašiai kaip ir anksčiau jūsų rašyta, kad jis kažką ten kalbėjo, melavo apie žalų atlyginimą vairuotojams. Mano įsakymu sudaryta komisija, kuri išnagrinės aplinkybes ir nustatys, ar jis padarė kokį pažeidimą“, – sakė D.Ratkelis.

Administracijos direktoriaus teigimu, jei komisija nuspręs, kad V.Nausėda padarė darbo drausmės pažeidimą, jo laukia drausminė nuobauda.

Dėl per metus surinktų 2–3 drausminių nuobaudų valstybės tarnautojas gali netekti darbo.

Guodėsi, kad nespėja

Kiek kitokią istoriją papasakojo pats valdininkas V.Nausėda – miesto tarybos nario Kazimiero Nausėdos sūnus, Miesto tvarkymo skyriuje įsidarbinęs keistomis aplinkybėmis.

Šiuo metu vaikinas dar dirba ir savivaldybės darbo grupės, kuri sprendžia, ar vairuotojams kompensuoti dėl duobių patirtą žalą, sekretoriumi.

„Pretenzijas, dėl kurių kilo nesusipratimas, pareiškė žmogus, kuris įvažiavo ne į duobę, bet į šulinį. Mes tą pretenziją persiuntėme “Kauno vandenims„, tai ne miesto savivaldybės kaltė... Išėjo, kad dėl šios pretenzijos... Na, tai tiesiog ne mūsų dalykas“, – ėmė aiškinti gyventojo skundo aplinkybes V.Nausėda. 

Miesto tarybos nario sūnus, dirbantis savivaldybėje, neslėpė, kad kauniečių pretenzijų sulaukia daug.

„Aš esu tik darbo grupės sekretorius ir neturiu balso teisės. Būna taip, kad vienoje darbo grupėje nepavyksta išnagrinėti visų pretenzijų – būtent šio žmogaus, kuris parašė skundą, pretenzija ir užsigulėjo, nes darbo, kaip matote, yra tikrai daug. Šiandien atsakiau va į tokią krūvą pretenzijų“, – pasakojo V.Nausėda.

Gal atsibodo laukti?

Po ilgo pasakojimo apie tai, dėl ko nukentėjusiems dėl Kauno gatvių duobių vairuotojams nepavyksta gauti išmokų, V.Nausėda pagaliau prabilo apie skambutį, dėl kurio savivaldybės administracija gavo skundą.

„Tai juk tipinis atvejis, dėl to, kad praėjus daugiau nei dvidešimčiai darbo dienų... Gal žmogui atsibodo laukti, nes mes, aš, pagreitinti to darbo grupės posėdžio negaliu. Kaltina mane, kad tas jo raštas užsistovėjo, o viskas buvo elgesio normose, ir čia visai kitas dalykas“, – neitin rišliai kalbėjo V.Nausėda.

Stebėjo tėvas

Įpusėjus jaunojo valdininko V.Nausėdos pokalbiui su „Kauno dienos“ žurnalistu, į kabinetą įžengė jo tėvas tarybos narys K.Nausėda. Jis kurį laiką klausėsi, apie ką klausinėjamas jo sūnus.

Po interviu K.Nausėda pasiteiravo, kokiu konkrečiai klausimu į jo sūnų kreipėsi žurnalistai.

Politikas pareiškė netikintis, kad jo sūnus galėjo nemandagiai kalbėti su interesantu, mat yra „meno žmogus“. Skundo K.Nausėda teigė dar nematęs, tačiau manąs, kad su vairuotoju galėjo kalbėti kitas skyriaus darbuotojas ir jis esą net įtariantis kuris.

Dar vienas klanas

Vyriausiuoju Miesto tvarkymo skyriaus specialistu V.Nausėda savivaldybėje įsidarbino po to, kai jo tėvas – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys K.Nausėda buvo išrinktas Kauno miesto tarybos nariu. Jo sūnaus įdarbinimo istorija pagarsėjo tuo, kad V.Nausėda yra įgijęs tik vidurinį išsilavinimą.

Savivaldybės Viešosios vadybos ir personalo skyriaus vyriausioji specialistė, einanti vedėjos pareigas, Vainota Munderzbakienė teigė, kad V.Nausėdos pareiginės nuostatos leidžia užimti vyriausiojo specialisto pareigas, turint vidurinį išsilavinimą.

Savivaldybėje dirba ir tarybos nario K.Nausėdos dukra Agnė Mikelionienė. Ji eina Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausiosios specialistės pareigas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų