Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno rajono variklis – investiciniai projektai

2009-12-29 11:14
Kauno rajono variklis – investiciniai projektai
Kauno rajono variklis – investiciniai projektai / Tomo Raginos nuotr.

Kitais metais Kauno rajono savivaldybė turės verstis su kriziniu biudžetu, tačiau pritrauks kur kas daugiau investicijų nei šiemet.

Šių metų pradžioje beveik 173 mln. litų biudžetą pasitvirtinusiai Kauno rajono savivaldybei jį karpyti teko ne kartą, o realiai surinktos lėšos šiuo metu siekia apie 150 mln. litų. Kitais metais ketinama tvirtinti dar skurdesnį – 126 mln. litų biudžetą, tačiau rajono vadovai įsitikinę, kad krizė rajono gyvenimo nesugriaus.

Imtasi taupymo režimo, rajono politikai pritarė, kad iš banko būtų paimta 12 mln. litų paskola.

"Šie pinigai paimti ne išgyventi, o gyvenimo sąlygoms gerinti. Jie bus panaudoti vadinamajam investicinių projektų kofinansavimui", – aiškino rajono meras Valerijus Makūnas.

Praėjusiais metais įvairiems investiciniams projektams įgyvendinti iš ES ir kitų šaltinių gauta apie 20 mln. litų, šiemet – apie 27 mln. litų, o kitais metais tikimasi gauti mažų mažiausiai 38 mln. litų. Planuojama, kad kitais metais bent dalinis finansavimas bus gautas bemaž dviem dešimtims projektų.

Šiais metais savivaldybė gyventojų pajamų mokesčių gavo 13 mln. litų mažiau, nei planavo. Tačiau rajonas gali pasigirti tuo, kad kasmet jame gyventojų padaugėja tūkstančiu, antrus metus iš eilės į mokyklas atėjo daugiau pirmokų.

Svarbiausi metų darbai:

Įvertindamas šiais metais pradėtus ir baigtus projektus savivaldybės administracijos direktorius Vytas Bancevičius išskyrė gatvių apšvietimo tinklų renovavimo ir vandenvalos projektus.

Už 10,4 mln. litų visose rajono seniūnijose pakeista beveik tūkstantis šviestuvų, papildomai įrengta daugiau nei 2,6 tūkst. naujų šviestuvų su atramomis ir gembėmis.

Šlienavos kaime už 5,2 mln. litų įrengtos trys buitinių nuotekų siurblinės, 4,4 km nuotekų tinklų. Gruodį Neveronyse renovuota 350 metrų pagrindinio nuotekų kolektoriaus, pastatyta nauja ir rekonstruota sena siurblinės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų