Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno riedutininkų laukia maratonas (papildyta)

2009-07-08 10:30
Kauno riedutininkų laukia maratonas (papildyta)
Kauno riedutininkų laukia maratonas (papildyta) / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Klubo "riedėk.lt" entuziastai, imdami pavyzdį iš vilniečių, Kaune nutarė surengti riedučių maratoną. Iš pradžių šiam renginiui prieštaravę, vakar polcijos atstovai jam pritarė.

Sulaukė gerų naujienų

Gausų būrį riedutininkų vienijančio sporto klubo "riedėk.lt" atstovas Marius Ivaškevičius kolegoms neseniai pranešė liūdną žinią – Kauno miesto savivaldybė neduoda leidimo organizuoti riedučių maratoną liepos pabaigoje. Prieš daugiau kaip savaitę panašų maratoną surengti Vilniuje kliūčių nekilo. Sostinės valdininkai riedutininkams leido organizuoti šventę. Neseniai viešosios policijos atstovai globojo baikerių renginį Kaune, per kurį motociklininkams leista užtverti pagrindines miesto gatves. Tačiau riedutininkams kelias valandas truksiančio maratono rengti neleidžiama.

Renginio organizatorius M.Ivaškevičius Kauno miesto savivaldybės Kultūrinių renginių organizavimo komisijos nariui, viešosios policijos atstovui pateikė keturis galimus maršrutus, kuriais važiuotų riedutininkai.

"Policininkas nė vieno maršruto nederina. Liepė organizuoti maratoną už miesto, nes neketina dėl mūsų užtverti gatvių. Jis įsitikinęs, kad užtverti pusę gatvės, atiduodant dalį jos riedutininkams, yra pavojinga", – prieš kelias dienas pasakojo M.Ivaškevičius.

Vakar iš policijos riedutininkas sulaukė palankių žinių. Riedutininkų maratoną liepos 25 dieną leista surengti Marvelės gatvėje. 

Būtina gera danga

Maratono organizatoriai sudarė įvairių maršrutų nuo 1,4 km iki 2,7 km ilgio trasas. Ilgiausią trasą M.Ivaškevičius laiko įdomiausia ir mano, kad skirtingus atstumus galėtų važiuoti įvairių amžiaus grupių atstovai. Jauniausi riedutininkai, pavyzdžiui, darželinukai, važiuotų pusę rato, o ištvermingiausieji bandytų įveikti 30 km atstumą.

Maršrutus riedutininkai sudarė atsižvelgdami į grindinio dangą – važiuoti riedučiais tinkamos ne visos gatvės. Apskritai Kauno riedutininkai daugiausia važinėja dviračių takais Panemunėje ir Šančiuose.

"Galima važiuoti ir plytelėmis išklotu grindiniu, bet tokias trasas patikėtume tik labai patyrusiems riedutininkams. Besimokantieji ar jaunesni gali pargriūti", – svarstė M.Ivaškevičius.

Jis įsitikinęs, kad riedučių maratonas galėtų būti didelė pramoga vaikams. Esą prieš daugiau kaip savaitę vykusiame analogiškame maratone sostinėje dalyvavo ypač daug vaikų. Su kitais riedutininkais maršrutus sudaręs M.Ivaškevičius sako, kad bet kuris iš keturių sudarytų maršrutų yra saugus.

Prospektu važiuoti neleido

Kauno miesto savivaldybės Kultūrinių renginių organizavimo komisijos narė Nomeda Prevelienė "Kauno dienai" sakė, kad leidimo organizuoti riedučių maratoną komisija nedavė dėl objektyvių priežasčių. Esą klubas "riedėk.lt" pirmiausia turėtų susipažinti su renginių organizavimo Kauno viešosiose vietose tvarka.

"Reikia pateikti prašymą, detalų renginio aprašymą, suderinimo aktus. Viso to jie nepateikė. Klausimą svarstėme kaip einamąjį, net negalėjome įtraukti į darbotvarkę", – biurokratines kliūtis vardijo N.Prevelienė.

Liepos 1 d. vykusiame komisijos posėdyje nariai įvertino riedutininkų sudarytas trasas ir nusprendė siūlyti maratono organizatoriams svarstyti kitus maršrutus.

"Jie rizikuotų savo sveikata ir gyvybe, negalime leisti važiuoti judriomis gatvėmis, pavyzdžiui, Karaliaus Mindaugo prospektu, o jie to pageidauja", – sakė N.Prevelienė.

Paklausta, kodėl miesto gatvėmis neseniai buvo leista važiuoti baikeriams, dėl jų renginio uždarant eismą kai kuriomis gatvėmis, savivaldybės atstovė atsakė, kad baikeriai renginį pradėjo derinti gerokai anksčiau.

"Jie pateikė visus dokumentus, o svarbiausia – suderino maršrutą su viešosios policijos atstovais", – pabrėžė N.Prevelienė.

Vakar riedutininkams gavus pritarimą rengti maratoną Marvelės agtvėje, savivaldybės komisija artimiausiu metu turėtų išduoti leidimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų