Pereiti į pagrindinį turinį

„Kauno švara“ įsigijo dalį kino teatro „Romuva“ akcijų

2013-04-17 18:59
„Kauno švara“ įsigijo dalį kino teatro „Romuva“ akcijų
„Kauno švara“ įsigijo dalį kino teatro „Romuva“ akcijų / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

„Kauno diena“ jau rašė, kad kino teatro akcininku greičiausiai taps kuri nors savivaldybės įmonė. Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis šiandien patvirtino, kad „Kauno švara“ valdo 15,31 proc. „Romuva“ akcijų, likusi dalis priklauso savivaldybei.

„Žinau tik tiek, kad verslininkas Ramūnas Šalūga, pasinaudodamas proga, kad teismo sprendimu, akcijų negalėjo pirkti savivaldybė, pasiūlė jas “Kauno švarai„. Bendrovė sutiko“, – sakė direktorius.

Bendrovės „Kauno švara“ generalinis direktorius Dalius Tumynas patvirtino, kad akcijas R.Šalūgai jau sumokėta 350 tūkst. litų.

„Suma nepakito. Manau, kad atiduosime akcijas savivaldybei, kaip turtą ir viskas. Manau, R.Šalūga dabar jau neturės jokių pretenzijų“, – kad kultūrinės veiklos tikrai nevykdys, sakė D.Tumynas.

Savivaldybėje juokaujama, kad artimiausiu metu sąskaitose už šiukšlių išvežimą atsiras eilutė, kur bus nurodytos kino teatro išlaikymo išlaidos.

Miesto tarybos opozicijos atstovai tvirtino, kad bendrovę „Romuva reorganizuoti į viešąją įstaigą buvo galima ir neperkant papildomų akcijų.

„Vis dėlto niekas nekalba, kad galėjome įsivelti į ilgalaikius teismus, jeigu be smulkiojo akcininko sutikimo būtume ėmęsi reorganizacijos“, – priekaištus atmetė D.Ratkelis.

Teisme įrodžiusi, kad savivaldybė negali iš verslininko tiesiogiai pirkti akcijų, Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė nežada pasiduoti ir dabar: „Tai neregėtas akiplėšiškumas.“

Tiesa, Vyriausybės atstovei užginčyti naujausią sandorį bus nelengva, nes tarp „Kauno švaros“ ūkinės veiklos punktų įrašyta, kad ji gali vykdyti ir „bet kokią kitą veiklą“. Kad ir filmus rodyti.

„Ką tai reiškia? Jie gali daryti bet ką? Dar vasario 15 d. valdybos posėdžio, kuriam pirmininkavo mero patarėjas Zenonas Abramavičius, protokole užrašyta, kad akcijas valdyba nusprendžia pirkti iš R.Šalūgos“, – dokumentus citavo R.Noreikienė ir pastebėjo, kad teismas savo sprendimą neleisti savivaldybei įsigyti „Romuvos“ akcijų paskelbė tik kovą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų