Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno vairuotojai – kvailio vietoje

2012-03-02 05:00
Kauno  vairuotojai  –  kvailio vietoje
Kauno vairuotojai – kvailio vietoje / Tomo Raginos nuotr.

Kauno savivaldybė skelbė, kad nuo kovo 1 d. kai kuriose miesto vietose automobilių statymas brangs, kai kur bus pirmą kartą apmokestintas, o nemokamai automobilį statyti bus galima tik po 18 val. Vakar, kovo 1-ąją, naujosios tvarkos nebuvo nė kvapo.

Automatai neparuošti

Už automobilių stovėjimą ketvirtadienį automatai tebeprašė atsiskaityti pagal senąją tvarką. O sąžiningi kauniečiai, ieškoję, kur ir kam susimokėti už automobilio stovėjimą naujai apmokestintose zonose, išvis pasijuto kvailio vietoje. Automatų ar mokesčių rinkėjų apmokestintose, kaip buvo paskelbta, zonose nebuvo.

Laisvės alėjos prieigos dabar oficialiai priklauso naujai ir prabangiai Geltonajai zonai. L.Sapiegos gatvė – taip pat viena tų, kur pastačius automobilį už valandą jau reikia sumokėti net 4 litus.

Apie tai įspėjo vakar apie 11 val. pritvirtintos specialios lentelės. Deja, automatas dar ir po pietų už valandą teprašė pagal senąją tvarką – trijų litų už valandą.

Reguliavo darbuotojai

„Nieko apie tai nežinau, dar nelabai susigaudau situacijoje. Tik šiandien grįžau iš Anglijos. Už stovėjimą nuėjo sumokėti brolis“, – sakė kaunietis Raimundas, nesiėmęs vertinti naujosios tvarkos. „Anglijoje įvažiuoti į miesto centrą kainuoja 7 svarus už dieną, o automobilio statymas 1–2 svarus už valandą, priklausomai nuo miesto vietos“, – lygino vaikinas.

Pamatęs, kad brolis negrįžta, o diskutuoja su žaliaskverniu tvarkos prižiūrėtoju, automobilių statymo mokesčiais susidomėjo ir Raimundas. „Nesvarbu, kas ten parašyta! Sakau, mesk 3 litus“, – vairuotojui bandė padėti susigaudyti „Automobilių stovėjimo aikštelių“ darbuotojas Edmundas Ramanauskas.

„Pakeisti tvarką – ne vienos dienos darbas. Nuo pirmadienio gal jau ir veiks visur pagal naują tvarką“, – prognozavo E.Ramanauskas. Jis visą dieną praleido aiškindamas, kiek iš tiesų vairuotojams reikia mokėti.

Išsigando baudos

Automobiliai pagal seną tvarką vienas po kito stojo ir E.Ožeškienės gatvėje. Čia automobilių stovėjimas pagal naują tvarką – taip pat 4 litus už valandą.

„Už viską visur mokėk! Kasdien vis didesnis mokestis“, – murmėjo Aloyzas Janonis, bet vis tiek buvo pasiryžęs mokėti 4 litus. Jis teigė gana dažnai važiuojąs į Centrą, todėl seka su automobilių stovėjimu susijusias naujienas.

„Už automobilio sovėjimą dabar tikriausiai išleisiu daugiau nei degalams, – juokavo vyras, stebėdamas, kaip automatas praryja jo metamas monetas. – Oi, nesupratau... Nebereikia jiems mano lito!“ – apsidžiaugė mažesniu, nei skelbta, automato apetitu kaunietis. Visgi susirūpino, ar dėl to nesulauks problemų.

Kitas vairuotojas į kainą nekreipė dėmesio, bet turėjo vieną esminį pageidavimą: „Va, kad už tuos surinktus pinigus duobėtas gatves išlygintų!“

Melas ar nekompetencija?

„Automobilių stovėjimo aikštelių“ direktoriaus pareigas laikinai einantis Saulius Staškūnas teigė, kad rinkliavų pakeitimai įsigalios tik tuomet, kai juos nustatęs Kauno miesto tarybos sprendimas bus oficialiai paskelbtas spaudoje. O tai, jo žiniomis, planuojama padaryti ne ankščiau kaip šį savaitgalį.

Ar „Automobilių stovėjimo aikštelių“ laikinasis vadovas melavo, ar tiesiog pademonstravo nekompetenciją?

Vasario 25 d., tai yra, jau praėjusį savaitgalį savivaldybė spaudoje paskelbė oficialų pranešimą, pavadintą „Keičiama rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarka“. Informaciniame savivaldybės rašinyje išdėstyti visi esminiai naujosios tvarkos, privalančios įsigalioti nuo kovo 1 dienos, niuansai su mokesčių sumomis, gatvių pavadinimais ir valandomis.

Tačiau Kauno miesto savivaldybės atstovai vakar taip pat tvirtino, kad pranešimas dar nepaskelbtas, todėl naujoji rinkliavos tvarka dar neįsigaliojusi.

Be to, S.Staškūnas paaiškino, kad artimiausiu metu teks perprogramuoti 134 jau seniai pastatytus ir naudojamus automatus ir dar reikės pastatyti 26 naujus. Pastarieji veiks tose gatvėse, kuriose stovėjimas iki šiol buvo nemokamas.

„Dėl įšalusios žemės artimiausiu metu jų dar negalėsime pastatyti, todėl ir rinkliavų ten kol kas nerinksime“, – aiškino laikinasis vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų