Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno valdininkams dosniai dalijami priedai

2010-09-20 13:02
Tyli: apie priedą prie algos A.Verbickas kalbėti nepanoro.
Tyli: apie priedą prie algos A.Verbickas kalbėti nepanoro. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Vos spėjusiam apšilti kojas naujame poste savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Algirdui Verbickui politikai skyrė 50 proc. dydžio priedą prie atlyginimo.

„Kaip gali aštuonias valandas dirbantis žmogus gauti 50 proc. atlyginimo dydžio priedą? Gal sunkmečiu reikėtų visiems aukščiausiems vadovams atsisakyti priedų“, – siūlymu skirti priedą piktinosi Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Stasys Žirgulis. Tokius pat priedus gauna ir kiti administracijos direktoriaus pavaduotojai Zenonas Abramavičius ir Ramūnas Gatautis.

Tvarkos ir teisingumo partijai priklausantis A.Verbickas administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdę gavo po to, kai jo partijos frakcija pažadėjo remti valdančiąją Sėkmės koaliciją. Paskyrus A.Verbicką į naujas pareigas, buvo patvirtintas pareiginis atlyginimas be priedo.

Pats A.Verbickas nesutiko paaiškinti, kiek uždirba be priedo, ir ar sutiktų už tokį atlyginimą dirbti toliau. „Neetiška man komentuoti šitą klausimą“, – išsisukinėjo valdininkas.

Sprendimo projektą tarybai pateikęs savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius aiškino, kad priedų skyrimą numato valstybės tarnybos įstatymas. Pasak A.Lauciaus, A.Verbickui reikia skirti priedą už darbo krūvį viršijančią veiklą ir dėl to, kad jis dirba gerai.

„Kokiais kriterijais nustatote, kad žmogus gerai dirba? Skirti priedą, kai žmogus tik pradėjo dirbti, yra visiškai amoralu“, – širdo tarybos narys Bronislovas Kučinskas.

„Editą Gudišauskienę ką tik paskyrėme administracijos direktore. Ji gaus 60 proc. atlyginimo dydžio priedą, o jūs dėl to nė vienas nepyptelėjote“, – savo partijos kolegos stojo ginti Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Arvydas Padegimas.

„Aš nesu prieš žmogų, o prieš kvailą įstatymą, kurį reikėtų keisti, jeigu jau kalbame apie taupymą“, – aiškino S.Žirgulis. Dauguma politikų pritarė jo nuomonei ir tikino neturintys nieko prieš A.Verbicką kaip asmenį.

„Tai kaip tokioje situacijoje elgtis: vieniems duoti, o kitiems ne? Kas dirbs, jeigu prisiimsime žmonių už tūkstantį litų“, – metė kontrargumentą A.Laucius. Anot jo, visi politikai nori pašnekėti ir pasirodyti, todėl prieštarauja, kad būtų skirti priedai. „Jeigu kurį nors vieną iš jų paskirtume į tą vietą, pabėgtų turbūt po trijų dienų“, – šyptelėjo Finansų skyriaus vedėjas.

Kai kurie eiliniai savivaldybės specialistai kartais taip pat gaudavo priedus. Oficialiai buvo žymima, kad priemokos skiriamos už papildomas užduotis. Sunkmečiu priedai prie atlyginimų liko tik vadovų kėdėse sėdintiems valdininkams.

Sausį „Kauno diena“ rašė, kad priedais meras A.Kupčinskas pamalonina ir savo patarėjus. Oficialiai teigta, kad jie dirba viršvalandžius, nors kai kurie jų patys prisipažino to nedarantys.


Priskaičiuotas (bruto) vidutinis darbo užmokestis per mėnesį 2010 m. II ketv.

Meras – 5909 litai.

Mero pavaduotojas – 4381 litas.

Mero patarėjas – 4171 litas.

Administracijos direktorius – 6808 litai.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas – 5574 litai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų