Pereiti į pagrindinį turinį

„Kauno vandenys“ tapo politikų girdykla

2012-06-14 05:00
„Kauno vandenys“ tapo politikų girdykla
„Kauno vandenys“ tapo politikų girdykla / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

„Kauno vandenys“ virto politikų girdykla: jos versmė dosniai maitina įmonę kontroliuojančius socialdemokratus. Neseniai prie geidžiamos versmės prigludo ir dėl korupcijos skandalo vicemero postą palikęs Kęstutis Kriščiūnas.

Žygis į viršūnę

„Kauno vandenyse“ K.Kriščiūnas įsidarbino specialistu, dirbančiu dumblo utilizavimo srityje. Mįslingas likimo žaismas politiką vėl nubloškė į dumbliną aplinką: K.Kriščiūnas pagarsėjo neskaidrioje dumblo išvežimo iš Nemuno salos istorijoje. Tuomet vicemeru dirbęs politikas su verslininkais tikino, kad dumblo neįmanoma išplukdyti baržomis, todėl reikia skirti papildomų lėšų, kad jis būtų išvežtas sunkvežimiais. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo netiesa – šiemet dumblas iš Nemuno salos buvo išplukdytas baržomis.

„Kauno diena“ rašė, kad birželio pradžioje „Kauno vandenyse“ įdarbintas ir miesto tarybos socialdemokratas Valys Venslovas, nors šios kandidatūros tinkamumu abejojo ilgametis bendrovės generalinis direktorius Vilius Burokas.

Atrodo, kad socialdemokratų žygis į bendrovės valdymo viršūnę dar nesibaigė. Miesto tarybos užkulisiuose pastarosiomis dienomis kalbama, kad socialdemokratai ketina užimti ir „Kauno vandenų“ generalinio direktoriaus postą.

Politikai išvargino

Vadovo postą gana netikėtai nusprendęs palikti V.Burokas neslėpė, kad viena tokio sprendimo priežasčių – labai aktyvus politikų kišimasis į bendrovės reikalus. Kai kurių specialistų nuomone, tokios tendencijos gali išbalansuoti „Kauno vandenų“ ūkį.

„Kai politikai nuolat kišasi, labai sunku dirbti. Manau, kai atsistatydinsiu iš generalinio direktoriaus posto, visiems tik palengvės. Tikiuosi, kad vandens ūkis nenukentės. Gal kai pasitrauksiu, politikai labiau domėsis ūkine veikla, ūkinėmis problemomis“, – vylėsi V.Burokas.

Jis sakė planuojantis likti darbovietėje ir galbūt tapti generalinio direktoriaus pavaduotoju.

„Įmonėje pradės dirbti nauji žmonės, reikės padėti jiems įsivažiuoti, todėl mano patirtis gali būti naudinga“, – apie savo planus pasakojo V.Burokas.

Anot jo, jei iki birželio 25 d. nesulauktų pasiūlymo dėl naujo posto, birželio 26 d. jis taptų bedarbiu.

Kas taps vadovu?

Kas taps „Kauno vandenų“ naujuoju generaliniu direktoriumi gali paaiškėti birželio 19 d. planuojame bendrovės valdybos posėdyje. Gali būti, kad įmonei ims vadovauti 48 metų socialdemokratas, dabartinis įmonės valdybos pirmininkas Linas Baltrėnas.

„Kauno dienos“ duomenimis, kai kurios miesto tarybos grupuotės į generalinio direktoriaus postą pastarosiomis dienomis aktyviai pradėjo stumti socialdemokratus – buvusį Kauno vicemerą 57 metų Steponą Vaičikauską ir buvusį Kauno apskrities viršininką 69 metų Zigmantą Benjaminą Kazakevičių.

S.Vaičikauskas „Kauno dienai“ teigė nesulaukęs pasiūlymo kandidatuoti, o L. Baltrėnas tikino, kad jo paties kandidatūra yra vienintelė ir atitinkanti visus reikalavimus.

Reikia ir duonos

„Birželio 19 d. bus svarstoma viena – mano paties kandidatūra. Kalbos apie S. Vaičikausko kandidatavimą tėra paskalos. Kandidatai turi atitikti tam tikrus reikalavimus. Esminiai reikalavimai – ne mažiau kaip penkeri metai vadovaujamo darbo patirtis, patirtis vandens ūkio įmonėje ir anglų kalbos mokėjimas“, – aiškino savivaldybės įmonėje „Kauno švara“ ekonomikos direktoriumi dirbęs L.Baltrėnas, šiuo metu tokias pareigas einantis uždarojoje akcinėje bendrovėje „Juviga“.

Pasak L.Baltrėno, jam vadovaujant, vienas svarbiausių įmonės ateities uždavinių būtų pasistatyti nuotekų dumblo džiovinimo cechą, kuriame būtų gaminamos kurui tinkančios dumblo granulės.

Būtent sklandaus šio projekto įgyvendinimo ir turėtų siekti „Kauno vandenyse“ neseniai įdarbintas socialdemokratas K.Kriščiūnas.

Iki šiol generaliniu direktoriumi dirbantis V.Burokas teigė, kad K.Kriščiūno, kaip vicemero patirtis, turėtų būti naudinga realizuojant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą.

„Pagaliau nereikia užmiršti, kad žmonėms reikia ir duonai užsidirbti“, – apie dramatišką laikotarpį išgyvenančio politiko įdarbinimo priežastis kalbėjo V.Burokas.

Domisi teisėsauga

Šių metų pradžioje K.Kriščiūną sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai. Jam pareikšti įtarimai dėl korupcijos, tačiau byla teismui kol kas neperduota.

Nemalonumų su teisėsauga turi ir kitas neseniai „Kauno vandenyse“ įdarbintas socialdemokratas V.Venslovas. Jo veiklą ankstesnėje darbovietėje, savivaldybės bendrovėje „Kauno gatvių apšvietimas“, tiria STT ir prokurorai. Kilo įtarimų dėl šios bendrovės neskaidrios turto apskaitos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų