Pereiti į pagrindinį turinį

„Kauno vandenys“ virsta socialdemokratų prieglauda

2012-06-26 05:00
„Kauno vandenys“ virsta socialdemokratų prieglauda
„Kauno vandenys“ virsta socialdemokratų prieglauda / V.Burokas. Tomo Raginos nuotr.

Savivaldybės bendrovės „Kauno vandenys“ vadovybėje keletą mėnesių tvyrojusi įtampa pasiekė atomazgą: 14 metų įmonei vadovavusį specialistą Vilių Buroką pakeitė socialdemokratas Linas Baltrėnas.

48-erių L.Baltrėnas vandens ūkyje yra naujokas. Naujasis direktorius pabrėžia, kad per savo karjerą yra įgijęs vadovavimo patirties, o pastaruoju metu buvo „Kauno vandenų“ valdybos pirmininkas, tad, pasak jo, susipažino su įmonės veiklos savitumais.

„Generaliniam direktoriui keliami esminiai reikalavimai – ne mažiau kaip penkeri metai vadovaujamo darbo, patirtis vandens ūkio įmonėje ir anglų kalbos mokėjimas“, – aiškino savivaldybės įmonėje „Kauno švara“ ekonomikos direktoriumi dirbęs L.Baltrėnas, iki paskyrimo į naujas pareigas vadovavęs uždarajai akcinei bendrovei „Juviga“.

Po pirmadienį įvykusio posėdžio, kuriame valdyba paskyrė naująjį vadovą, dar nebuvo aišku, kokios pareigos bus pasiūlytos 30 metų „Kauno vandenyse“ dirbančiam V.Burokui.

56-erių specialistas tvirtina, kad iš vadovo pareigų pasitraukė laisva valia ir ateityje tikisi dirbti naujojo generalinio direktoriaus pavaduotoju. Tiesa, vakarykščiame posėdyje naujos pareigos jam dar nebuvo pasiūlytos.

Pabrėžęs, kad direktoriaus postą paliko savo noru, V.Burokas neslėpė, jog tai susiję su pastaraisiais mėnesiais įmonėje viešpatavusia įtampa, kuri kilo į bendrovės veiklą pradėjus aktyviai kištis politikams.

Pagal politinį susitarimą „Kauno vandenys“ po rinkimų į savivaldą buvo atiduoti miesto tarybos socialdemokratų įtakai. Ta įtaka gana greitai pasijuto: socialdemokratas yra ne tik L.Baltrėnas, bet ir neseniai technikos direktoriumi tapęs Valys Venslovas bei vandenvalos padalinyje įdarbintas buvęs miesto vicemeras Kęstutis Kriščiūnas, vicemero posto netekęs po Specialiųjų tyrimo tarnybos inicijuoto arešto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų