Pereiti į pagrindinį turinį

Kita stotelė – Australija

Nepaisant gamtos išdaigų, "Tūkstantmečio odisėjos" dalyviai vėluodami, bet sėkmingai įveikė antrąją maršruto ruožą. Vakar jachta "Ambersail" prisišvartavo Pietų Afrikos Respublikos uoste Keiptaune, o įgula vietos lietuvių ir litvakų bendruomenei įteikė Lietuvos Prezidento laišką.

Gavus žinią, kad dėl priešpriešinio vėjo jachta krantą žada pasiekti šešiomis valandomis vėliau, nei buvo numatyta, jūreiviams į pagalbą buvo pasiųstas greitaeigis kateris. Į jį persėdę įgulos nariai Saulius Pajarskas ir Linas Pakalniškis buvo nuplukdyti į krantą. Susitikime bendruomenių atstovams jie įteikė Valdo Adamkaus laišką ir taip tautiečius pakvietė kitais metais kartu švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį.

Dėl priešpriešinių srovių, štilių ir silpno vėjo jachta "Ambersial" antrame etape Las Palmasas–Keiptaunas sugaišo trimis paromis ilgiau ir vietoj planuotų 4570 jūrmylių įveikė beveik 6000 jūrmylių.

"Pietų pusrutulyje mūsų įgulos laukė priešpriešinis vėjas ir srovės, todėl stengdamiesi pagauti kuo palankesnį vėją į Keiptauną plaukėme palei Pietų Amerikos krantus – darydami lanką", – paaiškino kapitonas Audrius Jasinskas.

Planuojama, kad į trečiąjį "Tūkstantmečio odisėjos" etapą Keiptaunas–Adelaidė (Australija) jachta "Ambersail" su nauja įgula, vadovaujama kapitono Tauro Rymonio, leisis lapkričio 26 d.

2008 m. spalio 5-ąją Klaipėdoje startavusi jachta per 277 paras įveiks 37,5 tūkst. jūrmylių ir aplankys 24 lietuvių bendruomenes 19-oje valstybių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų