Pereiti į pagrindinį turinį

Korupcija įtariamas K.Kriščiūnas: nežinau, juoktis ar verkti

2012-10-05 10:45
Korupcija įtariamas K.Kriščiūnas: nežinau, juoktis ar verkti
Korupcija įtariamas K.Kriščiūnas: nežinau, juoktis ar verkti / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Korupcija įtariamas buvęs Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas jau keletą dienų savo laisvalaikį skiria savo bylos tyrinėjimui. Ikiteisminis tyrimas baigtas. Įtariamiesiems skirtas laikas susipažinti su byla.

Skaito namuose

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Nomeda Urbonavičienė iki spalio 12 d. leido įtariamiesiems susipažinti su baudžiamąja byla. Po to ji bus perduota Kauno apygardos teismui.

Atrodo, kad pagrindiniam šios bylos herojui K.Kriščiūnui neprireiks viso prokurorės skirto laiko susipažinti su byla. „Skaitosi labai lengvai, kaip romanas, ir autoriai aiškūs. Lieka tik kreiptis į kokią nors leidyklą, kad išleistų knygą“, – ironizavo buvęs Kauno vicemeras.

K.Kriščiūnas sakė baigiantis perskaityti visą byla, nors per ikiteisminį tyrimą surinktos medžiagos kopijos tik nuo spalio 2-osios jo rankose. Su byla ekspolitikas susipažįsta savo namuose. „Gali, jei nori, sėdėti prokuratūroje ir skaityti, o jei nenori, gali sumokėti pinigus, pasiimti kopijas ir skaityti namie vietoj futbolo arba krepšinio“, – savo pasirinkimą aiškino K.Kriščiūnas.

Laukia teismo

K.Kriščiūnas atviravo, kad skaitydamas bylą sužino įvairių naujienų: „Net nežinau, juoktis čia ar verkti. Kol negaliu komentuoti, tai nežinau ką ir sakyti. Kai bylą perduos į teismą, galėsime viską pakomentuoti.“

Kauno vicemeras buvo sulaikytas šiemet sausio 16-ąją. Tuo pat metu buvo sulaikyta jo visuomeninė padėjėja, du Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių vadovai. Kauno tardymo izoliatoriuje K.Kriščiūnas praleido mėnesį, kitiems įtariamiesiems buvo skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

K.Kriščiūnas įtariamas neteisėtai naudojęs Kauno savivaldybei priklausančių įmonių lėšas. Esą sąskaitas už asmeninio automobilio remontą vicemeras siųsdavo apmokėti savivaldybės įmonei „Automobilių stovėjimo aikštelės“. Tarp įtariamųjų – ir šios įmonės vadovas Algimantas Puidokas. Jis esą pernelyg nesipriešino vicemero užgaidoms.

Piktinasi prokurore

K.Kriščiūnas neslepia nusivylimo, kad jam uždrausta komentuoti bylą. Jis tikina pastebėjęs, kad pažado nekomentuoti bylos laikėsi tik jis, esą pareigūnai atvirai pasakojo apie tyrimo eigą. Pastebėtus pažeidimus K.Kriščiūnas ir jį konsultuojantis advokatas norėtų apskųsti, tačiau įtariamasis guodėsi, kad tai nėra labai paprasta.

„Mes prašome pradėti tyrimą bylos prokurorui dėl dokumentų klastojimo, tačiau prokuroras prokurorui akies nekerta“, – aiškino K.Kriščiūnas. Buvusiam politikui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba trijuose epizoduose, tačiau jis savo kaltę neigia ir kaltu neprisipažįsta.

„Dabar aš ramus. Nerimastingas laikotarpis buvo pernai nuo rugsėjo, kai visas miestas kalbėjo, kad mane sodins į kalėjimą“, – klojo K.Kriščiūnas.

Buvęs politikas sakė gyvenantis vienas ir džiaugiasi, kad jo žmona su vaikais sėkmingai įsikūrė Didžiojoje Britanijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų