Pereiti į pagrindinį turinį

Korupcijos byla: atėjo metas kalbėti įtariamiems kyšininkams

2013-04-24 17:18
Korupcijos byla: atėjo metas kalbėti įtariamiems kyšininkams
Korupcijos byla: atėjo metas kalbėti įtariamiems kyšininkams / Artūro Morozovo nuotr.

Buvusį Kauno savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento direktorių Edmundą Balasevičių ir dar šešis kaltinamuosius vienijančioje kyšininkavimo byloje baigiama apklausti liudytojus, pradedama teisiamųjų apklausa.

Vakar Kauno apylinkės teisme apklaustas buvęs bendrovės „Eglė 1“ darbų vadovas Audronis Pocius, daugiau nei prieš porą metų pakliuvęs į savivaldybės tarnautojos Nijolės Stasės Grybėnienės kabinetą sekančios slaptos vaizdo stebėjimo kameros objektyvo aprėpiamas ribas. Įtakingai valdininkei kaunietis perdavė tūkstantį litų.

„Tuo metu įmonės situacija buvo labai sunki, negaudavome atlyginimų, todėl Grybėnienės atkakliai prašiau duoti kokio nors darbo. Užsakymą gavome, todėl jaučiausi dėkingas ir nutariau atsidėkoti“, – teismui pasakojo kaltinamasis.

A.Pocius tikino, kad apie kyšį jo darbdaviai nieko nežinojo. Maža to, jie pasiūlymu užsidirbti nepasinaudojo. N.S.Grybėnienė pasiūlė atlikti kelis išvirtusių medžių šalinimo darbus, tačiau darbų apimtis ir išlaidas apskaičiavę verslininkai nusprendė, kad dirbti neapsimoka.

„Firmos vadovai atsisakė darbų, bet aš jaučiausi dėkingas, todėl jai nunešiau savo asmeninius pinigus“, – teigė A.Pocius. Jis yra vienas iš dviejų kaltinamųjų, kurie be išlygų prisipažįsta kaltais.

Iki vakarykščio posėdžio į teismo klausimus buvo sutikusi atsakyti tik viena kaltinamoji – N.S.Grybėnienė. Daug metų Kauno miesto savivaldybėje švietimo įstaigų remonto darbus kuravusi moteris prisipažino, kad kyšiai jos darbe buvo kasdienybė.

Visi kiti kaltinamieji savo įvykių versijas žadėjo papasakoti tik po liudytojų apklausos. Teismas jau apklausė ne vieną dešimtį liudytojų, tačiau vienas dar liko. Vakar jis nepasirodė be pateisinamos priežasties, todėl teismas nusprendė jam skirti 260 litų baudą ir kardomąją priemonę – atvesdinimą.

Penki kaltinamieji pareiškė lauksiantys, kol bus apklaustas paskutinis liudytojas, A.Pocius sutiko išsipasakoti anksčiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų