Pereiti į pagrindinį turinį

Kova dėl geriausio barmeno vardo

2009-05-09 09:00
Komisija: kokteilių stilių vertino Mantas Petruškevičius. Su juo – "Bennet Distributors" atstovė ryšiams su visuomene Petra Kasparavičiūtė.
Komisija: kokteilių stilių vertino Mantas Petruškevičius. Su juo – "Bennet Distributors" atstovė ryšiams su visuomene Petra Kasparavičiūtė. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą naktiniame klube "Pacha" savo talentus demonstravo Lietuvos barmenai. "Bacardi-Martini" čempionate jie rungėsi dėl teisės atstovauti Lietuvai pasaulio čempionate Italijoje.

Klasikinio kokteilių maišymo ir flairingo (barmenų darbo stilius, kai jie vienu metu ruošia kokteilius ir žongliruoja buteliais) rungtyse varžėsi dvidešimt barmenų iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos. Per tris valandas trukusį šou komisija vertino barmenų pagamintų kokteilių skanumą, gaminimo meistriškumą ir pateikimo stilių.

Didžiausia vakaro žvaigždė neabejotinai buvo dabartinis pasaulio flairingo čempionas Tomas Dyeris iš Didžiosios Britanijos. Vos jam pasirodžius scenoje, iki tol vangiai šou stebėję žiūrovai akimirksniu suplūdo prie scenos, kad galėtų matyti kiekvieną meistro judesį. Gerai, kad šou jis pasirodė paskutinis. Lietuvių barmenai, palyginti su juo, atrodė lyg pirmuosius žingsnius pradedantys mokiniai.

Šešis kartus Didžiosios Britanijos čempionas, laimėjęs pirmas vietas daugiau nei 45 šalių barmenų čempionatuose, pasakojo, kad jo sėkmės paslaptis – bendravimas. "Kokteilius maišyti išmokti gali visi. Tačiau geras barmenas yra tas, kuris sugeba bendrauti su publika, pats būti geros nuotaikos ir ja užkrėsti kitus. Žmonės tiesiog jaučia, koks tu esi ir arba tave priima, arba ne", – kalbėjo jis.


Flairingo rungtyje nugalėjo Artūras Grigorjevas. Jo kokteilio "No stress" receptas:

20 ml "Bacardi Superior", 40 ml "Martini Bitter", 20 ml šviežių citrinų sulčių, užpilti – "Sprite". Papuošti citrusiniais vaisiais ir ananaso lapu.


Klasikinio kokteilių maišymo rungties nugalėtojos Aušros Antanavičiūtės kokteilio "Healthy" receptas:

60 ml gėrimo "Bacardi Limón", 15 ml "Monin" žaliosios arbatos, 5 ml "Monin" migdolinio sirupo, 90 ml kivių ir alavijų sulčių. Papuošti alaviju ir braške.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų