Pereiti į pagrindinį turinį

Kur gyventi: miesto centre ar užmiestyje?

2008-10-13 09:00
Kur gyventi: miesto centre ar užmiestyje?
Kur gyventi: miesto centre ar užmiestyje? / Aleksandros Armoškaitės nuotr.

Keliasdešimt minučių kelio automobiliu ir jūs atsiduriate ten, kur tylu, girdėti tik paukščių čiulbesys. Kojas lengvai kutena žalia veja. Tačiau visa tai subliūkšta pakliuvus į automobilių spūstis mieste. Tada tik ir norite greičiau pasiekti namus, kad ir be žaliuojančios vejos. Kur geriau gyventi: miesto centre ar užmiestyje? Tadas Bojarskas įsitikinęs, kad reikia taupyti laiką ir pinigus – jam parankiau gyventi miesto šurmulyje. Tačiau Vytautas Kropas vargu ar ryžtųsi persikelti iš dabartinių namų Balsiuose. Čia jis randa kur kas daugiau pranašumų negu miesto centre.

T.Bojarskas: "Gyvendamas centre sutaupau laiko ir pinigų"

Viešųjų ryšių specialistas T.Bojarskas nepamena dienos, kada pietavo sostinės kavinėje. Apie dvyliktą valandą 25 metų vyras traukia namo. Nuo darbo iki buto centre jam tėra septynios minutės kelio pėsčiomis.

"Spėju ir sriubos išsivirti, ir kitko pasigaminti, sutaupau pinigų", – apie kasdienybę kalbėjo specialistas.

Jis sostinės centre gyvena nuo 2001-ųjų. Šiam vyro pasirinkimui įtakos turėjo ir studijos – jis mokosi Vilniaus centre. Be to, T.Bojarskas nesiskundžia brangstančio benzino kainomis, nes automobiliu važinėja itin retai. Į darbą, į studijas ir namo jis eina pėsčiomis. Kasdienės transporto priemonių spūstys jam svetimos. Vilnietis šmaikštavo, kad tai padeda ir kūnui – aktyvus vaikščiojimas jam primena lengvą sportą.
"Nereikia pinigų leisti ir sporto klube", – dar apie pranašumą gyventi centre pasakojo T.Bojarskas. Didžiąją dalį laisvalaikio vyras taip pat praleidžia senamiestyje. Jis džiaugiasi, kad netenka naudotis nepigiai kainuojančiomis taksi paslaugomis ar laukti naktinio autobuso.

"Persikelti gyventi iš centro į užmiestį nenoriu, bet galbūt kada nors teks", – sakė T.Bojarskas. Mylima moteris, santuoka ir vaikai gali pakeisti dabartinę jo nuomonę.

V.Kropas: "Gamta padeda atsigauti nuo miesto šurmulio"

14 metų – tiek laiko Balsiuose nuosavame name gyvena Kropų šeimyna. Visi jos nariai įsitikinę, kad tai geriausia, kas gali būti. Gamta, oras ir ramybė jų kieme karaliauja visada. Šeimos galva V.Kropas sunkiai įsivaizduoja gyvenimą bute miesto centre ar kitame rajone.

"Žmona mėgsta gėles, čia gali jų turėti daug, tad ir sodiname", – kalbėjo vyras. Be to, prie namo darže Kropai augina daržoves ir uogas. Ekologija jų šeimoje užima itin svarbią vietą.

Vyras pasakojo, kad daugiau negu prieš dešimtmetį buvo sunkoka. Jų gyvenvietėje nebuvo išplėtota infrastruktūra. Viskuo teko rūpintis patiems. Dabar Balsiuose tvarkingi keliai, apšviestos gatvės.

"Buvo kebloka dukterims grįžti iš mokyklos, tačiau jos augo sveikoje aplinkoje", – sakė V.Kropas. Jo teigimu, vienintelis dalykas, kartais gadinantis nuotaiką, – automobilių spūstys, kurias reikia įveikti norint patekti į užmiestį. Tačiau to neišvengia ir kiti Vilniaus gyventojai.

"Žalia veja, tyras oras suteikia nepakartojamą poilsį, gyvenantys centre to neturi", – šypsojosi V.Kropas. Pasak jo, kiti, norėdami bent akimirką pajusti tai, važiuoja į Trakus ar Druskininkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų