Pereiti į pagrindinį turinį

Lampėdžių kempingas pagaliau turi šeimininkus

2012-07-13 10:08
Lampėdžių kempingas pagaliau turi šeimininkus
Lampėdžių kempingas pagaliau turi šeimininkus / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Praėjusiais metais pastatytas, bet iki šiol neveikiantis Lampėdžių kempingas jau turi šeimininkus, žadančius atverti poilsiavietės vartus.

Turi abejonių

„Norime, kad kempingas pradėtų veikti jau nuo ateinančio pirmadienio. Tam intensyviai rengiamės: valomos patalpas, teritorija, prijungėme vandentiekį, elektrą“, – sakė poilsiavietės nuomos sutartį su savivaldybe pasirašiusios bendrovės „Turto centras“ akcininkas Linas Žabaliūnas.

Jis neslėpė, kad dėl greito atidarymo plano turi ir abejonių: pasak verslininko, sutrukdyti gali šiuo metu tvarkomi juridiniai formalumai su elektros, vandens tiekėjais ir kai kuriomis institucijomis.

Šalia „Via Baltica“ transporto žiedo esantis kempingas buvo pastatytas praėjusią vasarą. Čia negalėjo apsistoti į Europos krepšinio čempionatą atvykę sirgaliai, nes, kaip tuo metu aiškino Kauno savivaldybės atstovai, nebuvo galimybių iki čempionato pradžios perduoti kempingą jo veiklą organizuojančiam operatoriui.

Netikėtas atsitraukimas

Situacija nepasikeitė ir šios vasaros pradžioje: buvo paskelbta, kad konkursą dėl kempingo nuomos laimėjo bendrovė „DK ir Ko“, tačiau ji netrukus persigalvojo ir sutartis nebuvo pasirašyta. Pasak bendrovės „DK ir Ko“ vadovo Aido Janėno, pasirašyti nuomos sutartį atbaidė savivaldybės reikalavimas per kelerius metus į kempingo plėtrą investuoti 200 tūkst. litų ir užtikrinti, kad per trejus metus kempingą aplankytų per 8 tūkst. turistų.

„Per vėlai supratome. Pasvarstę pamatėme, kad čia viskas per daug griežtai“, – apie netikėto apsisprendimo priežastį tuomet aiškino A.Janėnas.

Toks staigus posūkis sutarties atsisakiusiai bendrovei negrėsė jokiomis rimtomis baudomis. Remiantis konkurso sąlygomis, persigalvojusiems verslininkams negrąžinamas trijų mėnesių nuompinigių įnašas. Tarybos patvirtinta pradinė kempingo nuomos kaina mėnesiui – 345 litai. Vykstant konkursui ji padidėjo tik keliais centais, tad sutarties pasirašyti neatvykusi bendrovė turi sumokėti kiek daugiau nei tūkstantį litų.

Sąlygų nekomentuoja

Pasak „Kauno dieną“ konsultavusių specialistų, neįpareigojančios konkurso sąlygos gali skatinti manipuliacijas, kai konkurso laimėtojo pasitraukimas yra numatytas iš anksto, užleidžiant vietą šešėlyje buvusiam ir mažesnę kainą pasiūliusiam kitam pretendentui.

Naujo konkurso laimėtojų atstovas L.Žabaliūnas teigė negalintis pasakoti, kaip ketina įgyvendinti įpareigojančias sąlygas dėl investicijų ir galimo turistų skaičiaus.

„Sutarties sąlygų komentuoti negaliu, nes tai draudžia sutarties punktai. Realiai mes nusiteikę optimistiškai“, – kalbėjo verslininkas.

Miestui svarbų objektą išsinuomojusi bendrovė „Turto centras“ pastaruosius kelis metus nevykdė jokios veiklos, o iki tol prekiavo nekilnojamuoju turtu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų