Pereiti į pagrindinį turinį

Liepos 5-ąją lietuviai visame pasaulyje giedos savo himną

2009-06-25 08:59
Liepos 5-ąją lietuviai visame pasaulyje giedos savo himną
Liepos 5-ąją lietuviai visame pasaulyje giedos savo himną / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Praėjus tūkstančiui metų po to, kai pirmą kartą Lietuvos vardas buvo paminėtas istoriniuose šaltiniuose, dabar jis skambės aplink pasaulį. Liepos 5 d. 21 val. Lietuvos laiku pasaulio lietuviai giedos savo himną taip, kaip dar niekada negiedojo.

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse "Tūkstantmečio odisėjos" pakviesti pirmą kartą istorijoje vienos tautos žmonės vienu metu visame pasaulyje giedos savo valstybės himną, pranešdami apie Lietuvos vardo tūkstantmetį.

Prie šios pilietinės iniciatyvos Lietuvos miestai prisijungs įvairiausiais būdais: vilniečiai bursis prie naujai atidengiamo V.Kudirkos paminklo ir himną giedos su choru "Ąžuoliukas", kauniečiai Tautiškąją giesmę giedos padedami trijų baritonų per lietuviškos muzikos vakarą prie Kauno pilies, pajūrio gyventojai bursis skvere prie Nidos uosto, prie Juodkrantės bendruomenės namų ir Preilos-Pervalkos bendruomenės namų. Klaipėdos kruizinių laivų terminale, kur vyks aplink pasaulį apiplaukusios "Tūkstantmečio odisėjos" sutiktuvės, iš visos Lietuvos susirinkę žmonės taip pat įsijungs į aplink pasaulį skambantį chorą.

Projekto organizatoriai informuoja: jei negali būti savo miesto ar kaimo pagrindinėse aikštėse, suburk savo šeimą, kaimynus, draugus ir giedokite Lietuvos himną savo kieme, gatvėje ar tiesiog plaukdami baidare ežero viduryje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų