Quantcast

Lietuvos karo akademijoje paminėta Mokslo ir žinių diena

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 3 d. Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje vyko iškilmingas Mokslo ir žinių dienos minėjimas. Šventinė diena prasidėjo šv. Mišiomis, po kurių Lietuvos karo akademijos bendruomenė rinkosi rikiuotės aikštėje.

Naujų mokslo metų proga šventinėje rikiuotėje dalyvavo krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Lietuvos kariuomenės Ordinariato apaštalinis administratorius ir Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, Lietuvos karo akademijos viršininkas brigados generolas Algis Vaičeliūnas, Lietuvos karo akademijos bendruomenė – kariūnai, karininkai, dėstytojai, instruktoriai ir darbuotojai.

Susirinkusiesiems buvo perskaitytas Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas, kuriame ji visiems linkėjo išminties, kantrybės ir kūrybiškumo, sutinkant antrąjį laisvos ir nepriklausomos Lietuvos valstybės amžių.

Krašto apsaugos ministras R. Karoblis kalbėdamas pažymėjo, kad Lietuvos kariuomenei kaip niekada reikalinga nauja ir gausi karininkų karta, išugdyta ir parengta jau nepriklausomoje Lietuvoje. „Nuoširdžiai linkiu, kad Karo akademija ne tik suteiktų karininkui būtinų žinių ir įgūdžių, bet ugdytų ir jūsų kritinį mąstymą, mokytų mąstyti plačiai ir skatintų naujų idėjų sklaidą“, – sakė ministras.

Lietuvos karo akademijos viršininkas brg. gen. A. Vaičeliūnas studijuojantiesiems linkėjo tvirtai žengti pasirinktu keliu, ragino būti ieškotojais, mąstytojais ir tyrėjais. Kreipdamasis į akademijos bendruomenę, jis sveikino ją su naujo pasiryžimo, naujų siekių ir naujos stiprybės startu: „Linkiu, kad visi kartu ir toliau ryžtingai siektume užsibrėžto tikslo keistis, tobulėti ir būti geriausiais. Visų mūsų vieningos pastangos leidžia mums ryžtingai žengti į priekį naujame Karo akademijos gyvavimo etape.“

Brg. gen. A. Vaičeliūnas pristatė ateities gaires, kuo naujieji mokslo metai bus ypatingi Lietuvos karo akademijai ir joje studijuojantiems. Viršininkas atkreipė dėmesį, kad I kurso kariūnai naujaisiais mokslo metais pradės studijuoti pagal ženkliai atnaujintas bakalauro studijų programas, taip pat pagal naują kariuomenės vado patvirtintą bazinę karininko-lyderio rengimo programą.

Siekiant įprasminti vieno pirmųjų Lietuvos karo akademiją baigusio Lietuvos karininko, tarnybos metu žuvusio, vyresniojo leitenanto Normundo Valterio atminimą, šventės metu buvo atidengta atminimo lenta, kurią sukūrė ir įamžino skulptorius Dalius Drėgva. Tylos minute susirinkusieji pagerbė karininko atminimą, kariūnai padėjo gėlių prie jo paminklinio akmens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių