Quantcast

Lukiškių projektai – parodoje

Septynių geriausių Lukiškių aikštės rekonstrukcijos ir "Laisvės" simbolio projektų autoriai pateikė patobulintus darbus. Vertinimo komisija iš jų išrinks vieną nugalėtoją.

Kaip pranešė lrt.lt, savivaldybės Miesto estetikos poskyrio vedėja Beatričė Raguotienė sakė, kad šiuo metu rengiama pristatytų patobulintų darbų ekspozicija, parodą numatoma atidaryti po keleto dienų.

Konkurso rengėjai, be parodos, planuoja pateikti projektų medžiagą ir vitrinoje prie Lukiškių aikštės visiems vilniečiams įvertinti.

Lietuvos architektų sąjungos tinklalapyje pateiktus projektus lydintys komentarai daugiausia pageidauja Lukiškių aikštėje fontano, žaliųjų vejų, nedidelio parko miesto viduryje, vaikų žaidimų aikštelės, poilsio zonos, suoliukų, medžių, o ne betono aikštės su obelisku.

B.Raguotienė "Vilniaus dienai" yra sakiusi, kad finansiniai projekto klausimai bus sprendžiami tuomet, kai bus aiškus nugalėtojas. Šį klausimą spręs ir savivaldybė, ir Vyriausybė.

Tačiau bent šiais metais Lukiškių aikštėje paminklas nebus pradėtas statyti. Savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas prognozuoja, kad iki 2010 m. darbai neprasidės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių