Pereiti į pagrindinį turinį

"Lūšnynų milijonieriui" – 8 "Oskarai"

2009-02-24 09:00
"Lūšnynų milijonieriui" – 8 "Oskarai"
"Lūšnynų milijonieriui" – 8 "Oskarai" / "Reuters" nuotr. „Slumdog Millionaire“ aktoriai Rubina Ali (iš kairės) ir Dev Patel.

"Oskarų" įteikimo ceremonijoje – visiškas filmo "Lūšnynų milijonierius" triumfas. Devyniems apdovanojimams nominuotas filmas gavo net aštuonis.

Romantiškas filmas apie televizijos laidoje praturtėjantį Mumbajaus vaikinuką 81-ojoje Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų įteikimo ceremonijoje sulaukė didžiulės sėkmės. Jis buvo pripažintas geriausiu metų filmu. Be to, įvertintas juostos režisieriaus, kompozitoriaus, montuotojų ir scenaristo darbas. "Jūs buvote mums tokie dosnūs šį vakarą, ir aš noriu jums už tai padėkoti", – priimdamas apdovanojimą iš Steveno Spielbergo sakė britų režisierius Danny Boyle'as. Jis taip pat padėkojo savo šeimai, juostos kūrėjams ir visam Mumbajaus miestui, kuriame buvo filmuojamas "Lūšnynų milijonierius".

Pirmą savo "Oskarą" gavo 33 metų aktorė Kate Winslet. Ji buvo apdovanota už dramatišką buvusios nacių kalėjimo prižiūrėtojos, kuri užmezga romaną su paaugliu, vaidmenį filme "Skaitovė" ("The Reader"). Atsiimdama apdovanojimą penkis kartus "Oskarui" buvusi nominuota aktorė vos tramdė ašaras. Ji prisiminė, kaip būdama aštuonerių svajojo kada nors gauti šį vieną prestižiškiausių pasaulyje kino apdovanojimų. "Meluočiau, jei sakyčiau, kad anksčiau nebuvau parengusi padėkos kalbos varianto", – sakė ji.

Geriausiu aktoriumi pripažintam Seanui Pennui tai jau antras "Oskaras". Apdovanojimą jis gavo už nužudyto 8-ojo dešimtmečio kovotojo už gėjų teises iš San Fransisko Harvio Milko vaidmenį juostoje "Milkas". "To nesitikėjau ir noriu labai aiškiai pasakyti, kad tikrai žinau, kaip jums kartais sunku mane pripažinti, – sakė jis. – Mane sujaudino šis pripažinimas."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų