Pereiti į pagrindinį turinį

Madą nukloti kapus gėlėmis keičia taupumas

2012-10-31 05:00
Madą nukloti kapus gėlėmis keičia taupumas
Madą nukloti kapus gėlėmis keičia taupumas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Prie kapinių šiuo metu galima rasti pigesnių žvakių ir gėlių, nei siūlo turgūs ir prekybos centrai, bet pasirinkimas ten kuklesnis. Kauno turguose priešingai: pasiūla ir įvairovė – didžiulė.

Vakar pasižvalgius po Kauno stoties turgų ir prie Eigulių kapinių buvo akivaizdu – lyginant su pernykštėmis, kainos išliko panašios.

Pavyzdžiui, vazonėlyje pasodintų chrizantemų abiejose aplankytose vietose buvo galima įsigyti už 5–7 litus, dirbtinių gėlių puokštės įkainotos 5–30 litų. Žvakės buvo parduodamos po 1–7 litus.

Gėlių pardavėjai teigė, kad dauguma pirkėjų pageidauja baltų gėlių. Prie turgaus prekiavusi Karolina Jadevičiūtė teigė antradienį iki pietų nepardavusi nė vieno spalvotų chrizantemų krūmelio.

Netoliese jos įsitaisiusi ponia Regina pastebėjo, kad šalnos prekybininkams ne į naudą. „Žmonės sako: ai, vis tiek nušals, kam pirkti brangias gėles? Bet chrizantemos mažas šalneles puikiai atlaiko“, – kalbėjo moteris.

Pasak jos, per 12 metų, kiek ji užsiima šia veikla, pasikeitė tik perkamų gėlių kiekis. „Anksčiau kapai būdavo nukloti gėlėmis, dabar žmonės taupo“, – sakė moteris.

Vienas prekiautojų prie Eigulių kapinių Juozapas Stanevičius sakė net nesvarstęs kelti kainų. „Kur pigiau, ten ir perka“, – pritarė šalimais prekiavusi Regina Motiejūnienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų